Otkriven razlog zašto će deca princa Vilijama i princeze Kejt prisustvovati kraljičinoj sahrani

19.09.2022

08:39

0

Njihovi roditelji su dugo o tome razmišljali i razgovarali sa njima

Otkriven razlog zašto će deca princa Vilijama i princeze Kejt prisustvovati kraljičinoj sahrani
Princ Vilijam Kejt Midlton (3) - Copyright AP/Matt Dunham

Sahrana kraljice Elizabete II biće održana danas i počeće u 12 časova, po našem vremenu. Kako je saopšteno iz Bakingemske palate, u pogrebnoj povorci naći će se i praunuci kraljice, princ Džordž i princeza Šarlot, deca princa Vilijama i princeze Kejt.

Profimedia
Kralj Čarls III, kraljica Elizabeta, princ Džordž i princ Vilijam

Naime, kako se navodi, iako su mnogi mislili da deca neće biti uključena u ceremoniju sahrane, izvori za britanske medije tvrde da su Vilijam i Kejt, nakon razgovora sa svojim pomoćnicima, ali i sa samom decom, odlučili da se oni nađu u povorci.

Daniel Leal/Pool via AP, File
Princ Vilijam i princeza Kejt

Princ i princeza od Velsa istog su mišljenja - kako je princ Džordž budući kralj, koji će naslediti svog oca na prestolu, treba da prisustvuje sahrani svoje prabake koju je veoma voleo, pa joj je čak dao i nadimak "Gan gan". Razlog zašto su odlučili da Šarlot prati brata je to što je on veoma vezan za njih. 

Kada je u pitanju najmlađi potomak Vilijama i Kejt, princ Luj, njegovi roditelji su smatrali da je suviše mali da bi se izlagao svemu što će se danas desiti. 

Profimedia
Princ Vilijam i princeza Kejt sa decom

U pogrebnoj povorci Vilijam i Kejt će ići ispred svoje dece, dok će se iza njih naći vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl, te ostali članovi kraljevske porodice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike