Greške iz mladosti koštaće ga vize? Princ Hari bi zbog priznanja iz memoara mogao da bude deportovan iz Amerike!

22.03.2023

16:39

0

Nikada nije otkriveno koju imigracionu vizu je vojvoda od Saseksa dobio da bi živeo u domovini svoje supruge Megan Markl

Greške iz mladosti koštaće ga vize? Princ Hari bi zbog priznanja iz memoara mogao da bude deportovan iz Amerike!
Princ Hari - Copyright Profimedia

Britanski princ Hari se suočava sa mogućnošću deportacije iz Sjedinjenih Američkih Država zbog ponovljenog ispitivanja ispravnosti njegovog zahteva za vizu.

Konzervativni istraživački centar Heritidž fondacija potvrdio je za „News Corp Australia" da je pokrenuo pravni spor sa američkim zvaničnicima zbog odbijanja Stejt departmenta da objavi detalje Harijevog zahteva za vizu nakon otkrića povezanih sa upotrebom droge.

Prema „Dejli mejlu", Heritidž fondacija takođe zahteva objavljivanje privatnih mejlova i tekstualnih poruka u okviru svog zahteva, što vlasti odbijaju da ispune, pozivajući se na Harijevu „privatnost“.

Nikada nije otkriveno koju imigracionu vizu je vojvoda od Saseksa dobio da bi živeo u domovini svoje supruge Megan Markl, ali su se postavljala pitanja nakon što je u memoarima priznao da je koristio drogu.

Hari je otvoreno govorio o tome šta je koristio u prošlosti, uključujući kokain, magične pečurke i marihuanu.

Direktor projekta za nadzor Fondacije Majk Hauel rekao je za „News Corp" da je Hari ili izostavio te detalje u svom zahtevu za vizu ili da je dobio povlašćeni tretman kao kraljevska ili slavna ličnost, što je protivzakonito.

Profimedia
Princ Hari

U izjavi za „Dejli mejl" Hauel je takođe ponovio da je situacija u „javnom interesu“.

- Ovaj zahtev je u javnom interesu u svetlu potencijalnog ukidanja vize princa Harija zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci i daljih pitanja u vezi sa prinčevom upotrebom droga i da li je bio propisno proveren pre ulaska u SAD - rekao je Hauel.

- U ovom trenutku nije jasno da li je DHS [Odeljenje za unutrašnju bezbednost SAD] poštovalo zakon ako je, prihvatajući princa Harija, to učinilo bilo kakvog intervjua sa CBP [Zaštitom carina i granica] tokom kog bi bilo procenjeno da li je, s obzirom na njegovu istoriju, bio je adekvatan da bude primljen u SAD - dodao je.

Do ovoga je došlo nakon što je Hari otkrio u u memoarima „Rezervni" („Spare") da je probao kokain tokom lovačkog vikenda kada je imao 17 godina i da je povukao „još nekoliko linija” u drugim prilikama, kao i da je probao magične pečurke i kanabis .

Hari je čak priznao da je otišao kod prijatelja i da se naduvao nakon prvog sastanka sa Megan u Londonu 2016.

Ranije ovog meseca on je ponovo govorio o upotrebi marihuane tokom onlajn terapije sa doktorom Gaborom Mateom, koja je emitovana uživo širom sveta.

Profimedia
 

- Marihuana je drugačija [od kokaina]. Zaista mi je pomogla - rekao je one lekaru.

Hari i Megan preselili su se u Kaliforniju nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti 2020. godine, pri čemu je Hari najverovatnije dobio bračnu vizu za život i rad u SAD ili vizu O-1 koja se daje ljudima sa „izuzetnim sposobnostima“, objavio je „UK Tajms" u januaru.

Ako je u pitanju ova druga, ona bi trebalo da se obnavlja svake tri godine.

„Tajms" je takođe izvestio da pravila nalažu da „trenutne i/ili prošle radnje podnosioca, kao što su droga ili kriminalne aktivnosti… mogu dovesti do toga da podnosilac zahteva ne ispunjava uslove za vizu”.

Najnoviji razvoj događaja potencijalno dodatno komplikuje mogućnost da će Hari prisustvovati krunisanju svog oca kralja Čarlsa u Velikoj Britaniji u maju.

Iako on i Megan tek treba da potvrde svoj odlazak u London, ako bi on napustio zemlju, njegova viza bi verovatno bila pod nadzorom nakon ponovnog ulaska u SAD.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike