I najzad evo priče! Memoari princa Harija „Rezerva“ uskoro u Srbiji (FOTO)

29.03.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Knjiga vojvode od Saseksa biće dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom naše zemlje

I najzad evo priče! Memoari princa Harija „Rezerva“ uskoro u Srbiji (FOTO)
Princ Hari - Copyright Profimedia

Princ Hari prvi put iznosi svoju priču, i s ogoljenom i neustrašivom iskrenošću opisuje svoj put. Ključna publikacija, knjiga „Rezerva“, puna je uvida, otkrića, samopreispitivanja i teško stečene mudrosti o večitoj moći koju ljubav ima nad tugom.

Promo/Vulkan
 

Jedna od najtužnijih slika 20. veka

Bila je to jedna od najtužnijih slika 20. veka: dva dečaka, dva princa, koračaju iza kovčega svoje majke dok ih svet gleda, u žalosti - i užasu. Dok su princezu Dajanu spuštali na večni počinak, milijarde ljudi su se pitale šta prinčevi Vilijam i Hari osećaju i misle - i kako će njihovi životi dalje teći.

Dvanaestogodišnji princ Hari, pre nego što je ostao bez majke, svima je bio poznat kao bezbrižno dete, vetropirasta rezerva ozbiljnijeg naslednika. Tuga je sve promenila. Teško mu je bilo u školi, borio se s gnevom i usamljenošću - a kako je štampu krivio za majčinu smrt, teško mu je bilo da prihvati život pod budnim okom javnosti.

Prinčevi Vilijam i Hari na sahrani princeze Dajane/Profimedia
 

U dvadeset prvoj godini pristupa Britanskim oružanim snagama. Disciplina vojske daje mu strukturu, a nakon dva odlaska na front, u domovini ga smatraju za junaka. Međutim, uskoro je počeo da se oseća izgubljeno kao nikada pre jer je patio od posttraumatskog stresa i postao žrtva onesposobljavajućih napada panike. A ponajviše od svega ga je mučila činjenica da nije uspeo da pronađe pravu ljubav.

Profimedia
 

Filmska romansa koja je očarala svet

Kada je sreo Megan, svet je očarala filmska romansa para i svi su se radovali njihovom bajkovitom venčanju. Ipak, od samog početka, Hari i Megan su bili na meti štampe, žrtve talasa verbalnog nasilja, rasizma i laži.

Profimedia
 

Dok je gledao kako njegova supruga pati, svestan da su ugroženi i njihova bezbednost i njihovo mentalno zdravlje, Hari nije video drugi način da spreči da se tragična istorija njegovog života ponovi do da pobegne iz otadžbine. Vekovima je napuštanje kraljevske porodice bio čin na koji su se malobrojni odvažili. Poslednja osoba koja je to pokušala je zapravo bila njegova majka.

Promo/Vulkan
 

Knjiga vojvode od Saseksa „Rezerva“ uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike