Princ Hari na sudu u Londonu! Podneo tužbu za prisluškivanje i uhođenje, tvrdi da su ga uznemiravali

27.03.2023

15:50

0

Pored njega, još nekolicina javnih ličnosti je podnela istu tužbu

Princ Hari na sudu u Londonu! Podneo tužbu za prisluškivanje i uhođenje, tvrdi da su ga uznemiravali
Princ Hari - Copyright Profimedia

Princ Hari, zajedno sa još nekolicinom poznatih ličnosti, podneo je tužbu protiv kompanije "Associated Newspapers", a danas se sa njima našao na sudu. 

Naime, princ Hari, pevač Elton Džon i njegov suprug Dejvid Furniš, Elizabet Harli i Sejdi Frost, podneli su tužbu prošle godine protiv ove medijske kompanije, a između ostalog ona uključuje i optužbe za prisluškivanje telefonskih poziva, automobila i domova, te plaćanje policiji za osetljive informacije. 

Profimedia
Princ Hari

Prvi dan pripremnog ročišta održava se danas, ali se ne očekuje da će iko od tužitelja govoriti. Iako je tužba podneta prošle godine, zbog pravnih ograničenja koje je zatražila novinska grupacija, do sada nisu otkriveni detalji njihovih navoda.

Podsetimo, jedan od razloga zašto su se princ Hari i njegova supruga Megan Markl povukli sa svojih dužnosti u kraljevskoj porodici je i to što su, kako su sami izjavljivali, doživljavali medijski linč.

Profimedia
Princ Hari

Oni su u svom dokumentarcu, kao i u Harijevoj biografiji, žestoko prozvali novinare. 

Medijska grupacija "AAssociated Newspapers" izdaje "Daily Mail", "The Mail on Sunday" i "Mail Online". Optužbe u potpunosti i nedvosmisleno poriču i traže da se slučaj odbaci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike