Tramp ponovo na sudu 4. decembra, dva meseca pred izbore: Tvrdi da nije potplaćivao p*rno zvezdu da ćuti o njihovoj aferi

05.04.2023

08:33

0

Tramp se izjasnio se da nije kriv po optužbama koje mu se stavljaju na teret

Tramp ponovo na sudu 4. decembra, dva meseca pred izbore: Tvrdi da nije potplaćivao p*rno zvezdu da ćuti o njihovoj aferi
Copyright Tanjug/AP/Jon Elswick/Mary Altaffer/

Sudija koji vodi postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Njujorku, zakazao je sledeće saslušanje za 4. decembar, otprilike dva meseca pre zvaničnog početka republikanskih primarnih izbora za predsedničku trku 2024. godinu, prenosi američki portal Hil.

Tramp je juče saslušan na Menhetnu pred sudijom Huanom Merčanom, gde je optužen za 34 krivična dela vezana za tajne isplate novca zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels uoči izbora 2016. i izjasnio se da nije kriv po optužbama koje mu se stavljaju na teret.

 

 

Na decembarskom ročištu, sudija će odlučiti o očekivanim predlozima za odbacivanje slučaja, navodi američki portal.

Stranačkim skupom u Ajovi 5. februara 2024, počeće primarni izbori republikanaca, a njihovi prvi predizbori u Nju Hempširu, zakazani su za 13. februar.

Očekuje se da će Tramp iskoristiti optužnicu protiv njega, kako bi pokušao da prikupi podršku među republikanskim glasačkim telom, sa tvrdnjom da je žrtva politički motivisanog krivičnog gonjenja, navodi portal Hil.

Detalji optužnice

Tanjug/AP/Jon Elswick
 

Prema optužnici, glavni urednik i izvršni direktor National Enquirer prišao je bivšem Trampovom advokatu Majklu Koenu, ubrzo nakon što je snimak Access Hollywood postao javan u oktobru 2016. godine, i rekao mu da zvezda filmova za odrasle Stormi Danijels tvrdi da je imala aferu sa Donaldom.

Koen je pregovarao o isplati novca sa Danijelsovom kako bi "obezbedio njenu tišinu i sprečio otkrivanje štetnih informacija u poslednjim nedeljama pred predsedničke izbore", navodi se u optužnici.

AP Photo/Corey Sipkin
 

Tramp je, međutim, navodno dao instrukcije Koenu da odloži plaćanje Danijelsovoj što je duže moguće. Reč je o 130.000 dolara.

"Tragičan dan za Republiku"

Tramp se u vreme pred njegovo formalno hapšenje pred poslednje ročište oglašavao na svojoj društvenoj mreži. 

AP Photo/Corey Sipkin
 

U objavama je tražio da se ročište s Menhetna prebaci na Stejten Ajlend jer bi to bila "pravedna i sigurna lokacija".Poručio je i da su "radikalno leve demokrate kriminalizovale pravosudni sistem".

- To ne bi trebalo da bude Amerika - naveo je.

Takođe je poslao i imejl pristalicama svoje kampanje Tramp 2024, tvrdeći da je ovo „tragičan dan za našu Republiku“

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. B./Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike