Kamere, lisice, jako obezbeđenje... Šta sve čeka Trampa danas na sudu?

04.04.2023

10:52

0

Autor: N.P.

Mediji su tražili da bude dozvoljeno snimanje u sudnici

Kamere, lisice, jako obezbeđenje... Šta sve čeka Trampa danas na sudu?
Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika - Copyright AP Photo/Bryan Woolston

Sve oči uprte su u bivšeg američkog predsednika, Donalda Trampa, koji bi danas trebalo da se pojavi pred sudom u Njujorku zbog optužbi da je tokom predizborne kampanje 2016. godine platio 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Danijels kako bi ćutala o njihovoj seksualnoj aferi.

Tramp bi trebalo da bude na sudu oko 14 sati po lokalnom vremenu, a prethodno će se predati okružnom tužiocu Menhetna, preneo je Njujork post.

Tada će mu najverovatnije biti uzeti otisci i biće fotografisan. Kako se navodi, proces neće biti održan u pritvorskoj ćeliji već u prostoriji za intervjue. Neće mu biti stavljene lisice na ruke pri ulasku u sudnicu.

AP Photo/Yuki Iwamura
 

Smatra se da će dobiti određeni povlašćeni tretman zbog svoje predsedničke titule i iz bezbednosnih razloga.

Kada je reč o slikanju, Trampova advokatica Alina Haba je rekla da nije potrebno da ga policija fotografiše jer on "ima najprepoznatljivije lice na svetu".

- Policijske slike služe da prepoznate one koji su na njima. On je najprepoznatljiviji čovek na svetu, nema potrebe za tim - navela je.

Mediji su tražili da bude dozvoljeno snimanje u sudnici tokom pojavljivanja bivšeg predsednika pred sudom u Njujorku, ali se tom predlogu usprotivio Trampov pravni tim,  ocenjujući da bi to „stvorilo atmosferu nalik cirkusu“. 

Sudija je, međutim, odlučio da će pojedinim foto-reporterima biti dozvoljeno da fotografišu nekoliko minuta pre nego što suđenje zvanično počne.

Ne očekuje se da će u sudnici biti prisutan još neki član porodice Tramp, a supruga Melanija će ostati na Floridi.

Inače, ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika.
Pretpostavlja se da će se Tramp odmah nakon saslušanja uputiti ka aerodromu. Ukoliko bude osuđen, prete mu i do 4 godine zatvora, ali mogao bi da dobije i uslovnu kaznu. Jedna od opcija je i da uopšte neće morati da se nađe iza rešetaka.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike