Medvedev reagovao na priče o slanju „mirovnih snaga" u Ukrajinu: Biće legitimna meta Rusije, pokrenuće treći svetski rat

01.04.2023

15:05

0

Prema njegovim rečima, pravi cilj Zapada je uspostavljanje primirja na liniji fronta koja njima odgovara

Medvedev reagovao na priče o slanju „mirovnih snaga" u Ukrajinu: Biće legitimna meta Rusije, pokrenuće treći svetski rat
Dmitrij Medvedev - Copyright Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rusija će smatrati takozvane mirovne snage NATO-a legitimnim metama ako budu raspoređene u Ukrajini na liniji fronta, izjavio je u petak zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

- Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu postavljeni na liniju fronta bez saglasnosti Rusije sa oružjem u rukama i direktno nam budu pretili - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, pravi cilj Zapada je uspostavljanje primirja na liniji fronta koja njima odgovara.

- Jasno je da će takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno ući u sukob na strani naših neprijatelja... Pokrenuti taj treći svetski rat, kog se toliko plaše kada pričaju - rekao je Medvedev.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je krajem marta da je Evropska unija korak do razgovora o slanju „snaga mirovnog karaktera“ u Ukrajinu, na šta su burno reagovali brojni ruski zvaničnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike