Ponovo pokrenute teorije zavere o Putinovim dvojnicima: Zapadni mediji tvrde da su uočili „jasne" razlike (VIDEO/FOTO)

25.03.2023

15:30

1

Priča je dobila maha ranije ove nedelje nakon što je savetnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko izneo ideju da na fotografijama tokom posete ukrajinskim gradovima Marijupolju i Sevastopolju deluje kao da su u ulozi ruskog predsednika različiti ljudi

Ponovo pokrenute teorije zavere o Putinovim dvojnicima: Zapadni mediji tvrde da su uočili „jasne" razlike (VIDEO/FOTO)
Copyright Sergei Bobylev/TASS Agency Pool via AP/Sergey Guneyev via AP/Profimedia

Novi video-snimak koji je postao viralan ponovo je podstakao teorije zavere da ruski lider Vladimir Putin ima dvojnike koji idu na rizična putovanja, uključujući i ona na Krim i u Marijupolj, koje je posetio ovog meseca.

U snimku koji kruži poslednjih dana tvrdi se da Putin ima čak tri dvojnika koja ga odmenjuju kada se pojavljuje na opasnim mestima, navodi se u tekstu koji je britanski portal Dejli mejl objavio u četvrtak.

„Specijalac je davno primetio razlike između telesnih dvojnika ruskog predsednika“, kaže se u snimku na ruskom.

 

 

- Izbočina na Putinovoj ušnoj resici se stalno menja. Kao i mali mladež na njegovom licu. Jedan od Putinovih dvojnika ima ravne bore na licu, a drugi male i isprekidane. Ovo je nemoguće čak i ako je primio injekcije botoksa - tvrdi se u snimku.

Teorija je dobila maha ranije ove nedelje nakon što je savetnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko izneo ideju da na fotografijama tokom posete ukrajinskim gradovima Marijupolju i Sevastopolju deluje kao da su u ulozi ruskog predsednika različiti ljudi.

 

 

Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova u ratom razorenoj zemlji, istakao je razlike u predelu vrata i brade kod muškaraca koji su predstavljeni kao Putin.

Na fotografijama ruskog lidera koje su nastale u Moskvi 21. februara navodno se vidi da on ima tanji vrat u poređenju sa drugim muškarcima koji se mogu videti na fotografijama nastalim u Ukrajini u subotu i nedelju.

- Očigledno je najslabiji dvojnik poslat u Mariupolj. Zaboravili su da mu stave vilicu - tvrdi se u snimku koji je objavio Dejli mejl, a u kom se jasno vidi da je prva fotografija retuširana, a da su druge dve snimci ekrana iz snimaka.

 

 

Putinovo iznenađujuće pojavljivanje u Ukrajini bilo je njegovo prvo pojavljivanje na teritoriji koju je anektirala Rusija otkako je Moskva pokrenula vojnu operaciju u susednoj zemlji.

Glasine da ruski predsednik koristi dvojnike kruže godinama, ali nikada nisu dokazane, a najčešće ih pokreću mediji koje sponzoriše Zapad sa ciljem da se jedan od najmoćnijih lidera na svetu izvrgne rugu i predstavi kao kukavica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike