"Deca kao da su bila mrtva, sve je smrdelo na gas, a onda gušenje, povraćanje, plač": Potresno svedočenje policajaca o spasavanju blizanaca

22.03.2023

14:40

0

Autor: J.N.

Bivši oficir grčke vojske godinama pretio ženi i zlostavljao je, a kako se navodi, nameravao je da naudi deci kako bi "kaznio" suprugu

"Deca kao da su bila mrtva, sve je smrdelo na gas, a onda gušenje, povraćanje, plač": Potresno svedočenje policajaca o spasavanju blizanaca
Copyright Profimedia

Dvojica policajaca koja su učestvovala u akciji spasavanja dvoipogodišnjih blizanaca, koje je otac zatvorio u automobil i pustio gas, opisala su jezive scene koje su zatekli kada su došli na lice mesta, ispred njihove kuće u Solunu.

Prema rečima policajca Leonidasa Saravasa, incident je mogao da bude fatalan, eksplozija je bila izvesna ukoliko se ne reaguje munjevito brzo.

Kada je primila poziv i prijavu nesrećne i isprepadane majke mališana, a bivše žene osumnjičenog, ekipa se uputila na lice mesta gde je zatekla zaključano vozilo, zamagljena stakla i jak smrad gasa.

 

 

Iako nisu mogli da utvrde da li se gas oseća spolja ili dolazi iz automobila, jasno je bilo da mora brzo da se reaguje - mališani su ležali bez svesti.

Jedan od policajaca primetio je peškire "natopljene nečim" uz koje su stajali upaljači, pa se pojavio strah da će otac, koji je još bio svestan, upaliti vatru (što bi dovelo do eksplozije).

- Pokušali smo da razbijemo šoferšajbnu na automobilu, ali je bilo teško. Ipak, posle nekoliko pokušaja smo uspeli. Brzo smo oslobodili dvoje male dece i ukazali im prvu pomoć, jer su bili bez svesti. Posle nekoliko sekundi jedno od njih je počelo da povraća, a drugo da kašlje, pa smo shvatili da smo ih povratili - rekao je policajac, prenose grčki mediji.

Penzionisani oficir takođe je hospitalizovan, u pratnji policije, a Tužilaštvo mu na teret stavlja pokušaj ubistva, izazivanja opšte opasnosti i eksplozije koja može za posledicu imati opasnost po ljude, nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja, kao i ranije nasilje u porodici i pretnje supruzi.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike