"Naša deca su živa izgorela, to je masovno ubistvo! Ne želimo odštetu": Otac mladića poginulog u sudaru vozova u Grčkoj besan i očajan

16.03.2023

20:58

0

Autor: J.N.

Otac Dimitrisa Aslanidisa (26) jednog od nastradalih u železničkoj nesreći u Tempiju, ljut je i besan zbog najave "Hellenic Train" o pripremi odšteta za porodice žrtava

"Naša deca su živa izgorela, to je masovno ubistvo! Ne želimo odštetu": Otac mladića poginulog u sudaru vozova u Grčkoj besan i očajan
Copyright Tanjug/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

Porodice nastradalih u sudaru vozova u Grčkoj ne mire se sa gubitkom najmilijih, a kako dani prolaze sve je teže, pričaju oni.

Otac Dimitrisa Aslanidisa (26) jednog od nastradalih u železničkoj nesreći u Tempiju, ljut je i besan zbog najave "Hellenic Train" o pripremi odšteta za porodice žrtava.

U razgovoru za grčke medije, rekao je da ne namerava da prihvati nikakav novac uz pitanje "misle li da će se tako oprati?"

Kaže da ih niko od njih nije kontaktirao, a, pita se i smeju li uopšte?

 

- To je masovno ubistvo... Pred očima mi je slika kako su ova deca živa spaljena i poludim. Nemam nameru da razgovaram sa kompanijom. Ne razgovaram sa ubicama - rekao je on.

57 poginulih, više desetina povređenih

Posle nezapamćene tragedije u sudaru vozova u Larisi, u kojoj je poginulo 57 ljudi, povređeno nekoliko desetina, šefu stanice Vasilisu Samarasu (59) određen je pritvor i na teret mu se stavlja remećenje bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom, ubistvo iz nehata i nanošenje povreda.

Dosadašnja istraga je pokazala da je kobno bilo odobrenje putničkom vozu da krene na "spuštanje" sa kojeg se iskrcao komercijalni voz, pri čemu niko nije primetio da je pogrešno skrenuo.

Neka tela nisu pronađena, a prema rečima nadležnih, neće ni moći jer je temperatura na mestu udara bila veća od 1.300 stepeni Celzijusovih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike