Zaharova opet "puca": Nacizam, korupcija i droga važniji Zelenskom nego Donbas

19.03.2023

18:32

0

Autor: M. Vu.

Zaharova se osvrnula i na Međunarodni krivični sud da oceni izjavu bivšeg predsednika SAD Džordža Buša Mlađeg da je misija Ukrajine "da ubije što više Rusa"

Zaharova opet "puca": Nacizam, korupcija i droga važniji Zelenskom nego Donbas
Marija Zaharova - Copyright Foto:Profimedia

Nacizam, korupcija i droga zasmetali su ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da reintegriše Donbas u skladu sa Minskim sporazumima, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je danas obišao Marijupolj, gde obišao nekoliko gradskih četvrti i informisao se o obnavljanju grada, posetio je nova naselja, škole, puteve, pozorište.

Zaharova je primetila da sve ovo izgrađeno za manje od godinu dana, pod konstantnim udarima Kijeva, a onda upitala šta je sprečilo Zelenskog da potroši najmanje 10 odsto kolosalnih iznosa pomoći Ukrajini na reintegraciju Donbasa u okviru Minskih sporazuma, gradeći nešto slično?

- Odgovor je jasan: nacizam, korupcija i droga - zaključila je ona.

 

 

Zaharova se osvrnula i na Međunarodni krivični sud da oceni izjavu bivšeg predsednika SAD Džordža Buša Mlađeg da je misija Ukrajine "da ubije što više Rusa".

Na svom kanalu na Telegramu Zaharova je objavila deo intervjua sa bivšom državnom sekretarkom SAD Medlin Olbrajt iz 1996. godine.

U intervjuu je novinarka Lesli Štal pitala Olbrajtovu da li su američka dejstva u Iraku opravdana s obzirom na posledice po tu zemlju. Konkretno, ona je rekla da je više od pola miliona dece umrlo od sankcija protiv Iraka, više nego u Hirošimi. Na to je Olbrajtova odgovorila: "Mislim da je to veoma težak izbor. Ali mi smatramo da je opravdan".

- To je bilo za vreme Buša Starijeg, kojeg više nema na ovom svetu - podsetila je portparolka.

- Buš mlađi, koji je napao Irak i pogubio legitimnog lidera ove zemlje, nedavno je rekao da je misija Ukrajine da se ubije što više Rusa. Šta Međunarodni krivični sud misli o tome? - napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike