Poljakinja koja tvrdi da je nestala Medlin ne odustaje: Dala DNK uzorak na testiranje, a otkriveni su i novi bizarni detalji o njoj

14.03.2023

12:09

0

Autor: N. Pavlović

Misterija nestale devojčice Medlin traje od 2007. godine

Poljakinja koja tvrdi da je nestala Medlin ne odustaje: Dala DNK uzorak na testiranje, a otkriveni su i novi bizarni detalji o njoj
Julija Faustina je bila ubeđena da je ona Medlin Meken, devojčica koja je nestala 2007. godine - Copyright Instagram/persianmedium/Profimedia

Poljakinja Julija Faustina, koja veruje da je nestala Medlin Meken, dala je uzorak svoje DNK kako bi se utvrdilo da je ona zaista Britanka za kojom se traga od 2007. godine.

Faustina, koja se predstavlja i kao Julija Vendel, pažnju je privukla kada je na društvenim mrežama objavila da smatra da je ona devojčica koja je nestala iz portugalskog odmarališta tokom porodičnog odmora.

Faustina je uzorke dala na tri različite forenzičke analize koje bi trebalo da izdvoje njenu DNK, a preko sajta "23andMe", uz pomoć kojeg građani širom sveta traže svoje srodnike, želi da utvrdi svoje poreklo.

Profimedia
Medlin Meken je nestala tokom porodičnog odmora u Portugalu

Privatna istražiteljka Fia Džohanson je navela da će, ukoliko se rezultati budu podudarali sa uzorcima Medlin Meken, nastaviti komunikaciju sa portugalskim istražiteljima.

Džohansonova tvrdi i da je Justinu iz Poljske prebacila u sigurnu kuću u SAD nakon što je dobila brojne pretnje smrću.

- Imamo dosta dokaza koji pokazuju da je Julija definitivno iz druge zemlje dovedena u Poljsku u okviru jedne međunarodne grupe za trgovinu ljudima. Još istražujemo, ali Julija definitivno nije biološka ćerka svojih roditelja u Poljskoj - navela je Džohansonova koja se predstavlja i kao svojevrsni medijum ili neka vrsta vidovnjakinje.

Ukoliko se pokaže da Julija vodi poreklo iz istog regiona kao i roditelji Medlin Meken, moraće da se urade dalje analize.

Podsetimo, Julija je ranije napomenula da se ne seća dobrog dela svog detinjstva i da veruje da je oteta kao dete.

Međutim, iz poljske policije su saopštili da su se sastali sa njenim roditeljima i da njena verzija događaja nikako ne može biti istinita.

Julijina porodica je napomenula da je ona oduvek želela pažnju. Iako nisu otkrivali detalje, stekao se utisak da devojka pati od duševnih problema.

- Za nas kao porodicu, potpuno je očigledno da je Julija naša ćerka, sestra, unuka i sestričina. Imamo sećanja, imamo slike. Julija takođe ima ove slike zato što ih je uzela iz kuće, zajedno sa krštenicom i brojnim bolničkim otpusnim listama - navela je porodica prošlog meseca.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike