Šef stanice u Larisi u teškom psihičkom stanju, u policiji vikao: "Na leđima nosim 35 kovčega!"

05.03.2023

08:15

0

Autor: M. Vu.

Pedesetdevetogodišnji šef stanice u Larisi, Vasilis Samaras (59) navodno je u veoma teškom psihičkom stanju

Šef stanice u Larisi u teškom psihičkom stanju, u policiji vikao: "Na leđima nosim 35 kovčega!"
Šef stanice u Larisi - Copyright Privatna Arhiva

Pedesetdevetogodišnji šef stanice u Larisi, Vasilis Samaras (59), koji je jedna od centralnih figura neopisive tragedije u Tempiju, kada se putnički voz sudario sa komercijalnim vozom u utorak, 28. februara uveče, navodno je u veoma teškom psihičkom stanju.

Prema informacijama ERT-a, šef stanice je nakon hapšenja navodno vikao: „Nosim 35 kovčega na leđima...“.

Ovaj 59-godišnjak se u subotu nije izvinio istražitelju, ali je zatražio novi rok za nedelju , kako bi pripremio svoje izvinjenje, na osnovu novih podataka koji su se pojavili u istrazi.

Tanjug/AP Photo/Vaggelis Kousioras)
 

Prema rečima advokata šefa stanice Stefanosa Pancarcidisa "ovo su odlučujuće činjenice i morali smo da tražimo novi rok, da bismo ih proučili i ocenili”.

- U istrazi je bilo novih elemenata, o čemu nismo bili obavešteni, što nas je zbog njihove veoma ozbiljnosti obavezalo da tražimo novi rok. Istraga će početi sutra. To su elementi koji su odlučujući, ti elementi su morali da se iskoriste i zbog njih je trebalo odrediti rok - rekao je njegov advokat.

Šef stanice je, prema rečima njegovog advokata, preuzeo odgovornost, u kontekstu koji mu pripada, dok je govorio o kobnoj grešci koju je pripisao lošem tajmingu. Iako je u početku tvrdio da je do nesreće došlo zbog sistemske greške, na kraju je priznao da je putnički voz vozio pogrešnim kolosekom.

Hellenic Train dao novo saopštenje

Hellenic Train je u subotu objavio saopštenje o železničkoj nesreći u Tempiju i broju putnika u kobnom vozu.

AP Photo/Vaggelis Kousioras
 

Kako pojašnjavaju, „na spisku imena putnika koja je data vlastima nalaze se samo putnici koji su kupili kartu onlajn. U slučaju putnika koji su karte kupili na blagajnama, njihova karta, iako je odgovarala određenom sedištu, nije bila evidentirana."

Oni su, između ostalog, naglasili da broj prodatih karata nikada ne prelazi broj ponuđenih sedišta,ali su potvrdili da u vozu nije bilo plinskih boca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike