Stravične vesti iz Grčke! Pronađeno 14 ugljenisanih tela u trećem vagonu, broj mrtvih raste

02.03.2023

16:50

0

Autor: M. Vu.

Šefica forenzičke službe Larise Rubini Leontari je izjavila da je broj poginulih nakon stravične tragedije u Larisi porastao na 57

Stravične vesti iz Grčke! Pronađeno 14 ugljenisanih tela u trećem vagonu, broj mrtvih raste
Na mestu sudara vozova i dalje se broje mrtvi - Copyright AP Photo/Vaggelis Kousioras

Nešto posle 16 sati popodne, šefica forenzičke službe Larise Rubini Leontari je izjavila da je broj poginulih nakon stravične tragedije u Larisi porastao na 57. Kako je ona navela, istraga je fokusirana na treći vagon.

Tačnije, medicinski veštak je navela da je u mrtvačnicu dovezeno još 14 ugljenisanih tela, čime je tragično preminulo 57 osoba. Istovremeno je navela da postoji više od deset vreća u kojima se nalaze pojedinačni ljudski delovi koji još nisu identifikovani.

 

Ranije je predstavnik za štampu Vatrogasne službe Vasilis Vartakojanis izvestio da je od jutra izvađeno sedam ugljenisanih tela iz vagona-restorana, prenosi Katimerini.

Mukotrpan proces identifikacije

Što se tiče procesa identifikacije, šefica forenzičke službe Larisa je u intervjuu za Real Fm objasnila da je „od svakog člana uzet DNK, tako da će neki član koji možda pripada raskomadanom telu biti pripisan telu".

 

 

- Identifikacija nije naš posao, to nije posao lekara. Pomažemo, naravno, ali laboratorija pripada timu Civilne zaštite, specijalizovanom za prirodne katastrofe - rekla j Leontari i dodala: „Istraga DNK laboratorije napreduje. Imamo 14 gotovih rezultata, tako da postoji proces identifikacije“.

Ona je rekla da ne zna kada će se završiti proces identifikacije, jer još uvek nemaju tačan broj nestalih.

Portparol konzervativne vlade Janis Ikonomu rekao je na konferenciji za novinare da je do sada identifikovano samo 9 tela .

Stanje povređenih

Prema poslednjim informacijama o povređenima u sudaru, šest intubiranih pacijenata i dalje je u kritičnom stanju. Naime, 21 povređeni nalazi se na lečenju u bolnicama Soluna i Tesalije. U AHEPA 14 i još 3 u bolnici Gennimatas u Solunu. 

Takođe, dva pacijenta su u Opštoj bolnici Katerinis i još dva u bolnicama Trikala i Karditsa. Stanje skoro 35 ranjenika koji se nalaze na lečenju u dve bolnice u Larisi - osim onih koji se leče na intenzivnoj intenzivnoj pomoći. Ostali su van životne opasnosti.

Incident se dogodio nešto pre ponoći u utorak po lokalnom vremenu (22:00 GMT). Dva voza - jedan sa 342 putnika i 10 zaposlenih u železnici i drugi teretni sa 2 inženjera - sudarila su se u blizini malog grada Tempe, oko 300 kilometara od Atine.

Podsetimo, zbog tragedije u Grčkoj uhapšen je šef železničke stanice Vasilis Samaras, kome tužilac na teret stavlja remećenje bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom, ubistvo iz nehata i nanošenje povreda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike