Završava se identifikacija poginulih u sudaru vozova: Roditelji će tela dece dobiti u zapečaćenim kovčezima, izbrisana smrtonosna ruta

03.03.2023

18:45

0

Autor: M. Vu.

Od četvrtka kasno popodne prvi rođaci nastradalih počeli su da se obaveštavaju o rezultatima identifikacije

Završava se identifikacija poginulih u sudaru vozova: Roditelji će tela dece dobiti u zapečaćenim kovčezima, izbrisana smrtonosna ruta
Copyright Tanjug/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

U celoj Grčkoj vlada velika žalost za 57 ljudi koji su na tragičan način izgubili živote u smrtonosnoj nesreći sa sudarom vozova u Tempeu, dok se istovremeno nastavljaju pretresi u vagonima kobnog voza.

Kako prenose grčki mediji, završava se proces identifikacije poginulih .

U međuvremenu, duboko je tužno čuti da rođaci žrtava nesreće primaju tela svojih najmilijih u zapečaćenim kovčezima. Juče je zamenica ministra zdravlja Mina Gaga najavila da će se identifikacija obaviti putem DNK, kako se rođaci ne bi suočili sa telima svojih najmilijih u ovoj situaciji, prenosi onlarissa.gr.

- Proces identifikacije traje dugo i radi se u saradnji sa Kriminalističkom policijom. To je traumatično za rođake. Čekamo rezultate identifikacije. Odluka je da rođaci ne vide tela, da ne stupe u kontakt sa svojim najmilijima koji više nisu živi - rekla je Mina Gaga za Skaj.

AP Photo/Vaggelis Kousioras
 

Od četvrtka kasno popodne prvi rođaci nastradalih počeli su da se obaveštavaju o rezultatima identifikacije.

Rodbinu žrtava, kada se identifikacija završi, obaveštava šef tima za identifikaciju EL.AS. i specijalista psiholog Policije i u toku je proces prijema tela.

Primopredaja tela rodbini obaviće se kada se ceo proces završi. Identifikovano je više od 30 žrtava.

Tanjug/AP Photo/Vaggelis Kousioras)
 

Broj identifikovanih tela od ukupno 57 mrtvih premašio je 30. Uzorak DNK dalo je pedeset dvoje rođaka putnika, dok je 55 uzoraka uzeto sa leševa.

Hellenic train izbrisao smrtonosnu rutu

Sudbonosna ruta Atina-Solun je izbrisana sa online platforme HELLENIC TRAIN .

Ako pretražite rute od 27. februara na relaciji Atina-Solun, pronaći ćete ih sve, od prvog jutarnjeg polaska u 7.22 do poslednjeg polazak u 19.22 časova

Međutim, kada neko želi da traži iste rute za 28. februar, onda ne pronađe sve jer je ubilačka ruta izbrisana.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike