Beba pronađena u poluraspadnutom stanju u šumi, ne mogu da utvrde kog je pola: Uhapšeni roditelji danima krili gde im je dete! (VIDEO)

03.03.2023

10:53

0

Na zastrašujući prizor u grmlju policija je naišla posle dvodnevne operacije potrage u Saseksu

Beba pronađena u poluraspadnutom stanju u šumi, ne mogu da utvrde kog je pola: Uhapšeni roditelji danima krili gde im je dete! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Konstans Marten i Mark Gordon optuženi su za ubistvo iz nehata nakon što su ostaci bebe pronađeni u šumi u Brajtonu u Engleskoj.

Na zastrašujući prizor u grmlju policija je naišla posle dvodnevne operacije potrage u Saseksu.

Metropoliten policija je saopštila da veruje da je beba bila mrtva "nekoliko nedelja" pre nego što je pronađena, ali konkretan datum smrti nije naveden, jer je bilo "prerano" da se to utvrdi.

Tanjug/Jordan Pettitt/PA via AP
 

Obdukcija će se obaviti u petak.

Marten (35) i Gordon (48) su uhapšeni u ponedeljak u Brajtonu pošto su uspevali da izmičnu policiji, a istragu je prvo pokrenula policija Velikog Mančestera 5. januara, nakon što je automobil para pronađen u plamenu i napušten na oštrom skretanju puta u Boltonu. Na društvenim mrežama osvanuli su snimci nadzornih kamera na kojima su njih dvoje poslednji put viđeni sa detetom.

Profimedia
 

Krunsko tužilaštvo saopštilo je da su aristokratkinja i njen partner optuženi i za skrivanje rođenja deteta i sprečavanje izvršenja pravde.

Beri Hjudžs, glavni tužilac Službe za zaštitu dece London Nort, rekao je da je „Služba ovlastila Metropoliten policiju da optuži Konstans Marten i Marka Gordona za ubistvo iz grubog nemara".

Profimedia
Mark Gordon i Konstans Marten

- Optužbe proizilaze iz njihovog hapšenja u ponedeljak koje je rezultat duge policijske istrage koja je imala za cilj da utvrdi gde se nalaze oni i njihova beba. Krunsko tužilaštvo podseća sve zainteresovane da je krivični postupak protiv Konstans Marten i Marka Gordona aktivan i da imaju pravo na pravično suđenje - dodao je Hjudžs.

Njih dvoje će se u petak pojaviti na sudu za prekršaje u Brajtonu.

Ranije u četvrtak, policijski nadzornik Luis Basford rekao je da policajci nisu mogli da utvrde pol bebe, kao i da je slučaj prosleđen policijskom nadzorniku.

Tanjug/Jordan Pettitt/PA via AP
 

- Moj tim je radio na ovoj istrazi poslednjih osam nedelja i putovali smo širom zemlje u okviru potrage za ovom bebom. Svi smo zaista šokirani ishodom i znamo da se ova emocija danas oseća i ovde u Brajtonu i širom zemlje. Iako i dalje ima mnogo pitanja bez odgovora, važno je da istražnom timu damo vremena i prostora koji su im potrebni da utvrdi više detalja o okolnostima ove tragične smrti - rekao je Basford.

- U ovoj fazi još nismo bili u mogućnosti da potvrdimo pol bebe, a obdukcija još nije obavljena. Uprkos tome, na osnovu naših istraga koje smo do sada sproveli, nažalost verujemo da je beba možda bila mrtva nekoliko nedelja pre nego što je pronađena. Prerano je da navedemo precizniji datum - dodao je nadzornik.

Martenovu i Gordona su pritvorili policajci u Brajtonu, ali dete nije bilo sa njima, što je izazvalo opsežnu potragu u šumi u Saseksu. Helikopteri, psi tragači, dronovi i termovizijske kamere raspoređeni su tokom dvodnevne operacije.

Poruka ostavljena u blizini mesta gde je beba pronađena otkriva da je komšija navodno čuo plač i zažalio što nije pratio buku.

U poruci piše: "Počivaj u miru, malo drago, toliko sam istraumirana što nisam pratila tvoj plač. Nikada neću zaboraviti."

Martenova i Gordon su odbili da otkriju informacije o lokaciji ili stanju bebe dok su bili u pritvoru, što je dovelo do opsežne operacije potrage.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike