Objavljen stravičan snimak sudara vozova u Grčkoj: Jure jedan ka drugome, a onda je nastala vatrena buktinja (VIDEO)

01.03.2023

17:53

0

Autor: M. Vu.

Bezbednosna kamera zabeležila je stravičan trenutak sudara međugradskog putničkg voza sa oko 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun i teretnog voza

Objavljen stravičan snimak sudara vozova u Grčkoj: Jure jedan ka drugome, a onda je nastala vatrena buktinja (VIDEO)
Snimak stravičnog sudara vozova u Larisi - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Najmanje 40 osoba stradalo je u železničkoj nesreći u Grčkoj, a na društvenim mrežama pojavio se snimak sudara putničkog i teretnog voza kod grada Larisa.

Bezbednosna kamera zabeležila je stravičan trenutak sudara međugradskog putničkg voza sa oko 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun i teretnog voza.

Na snimku, koji je objavio ERT, vidi se trenutak kada se putnički voz direktno sudara sa komercijalnim vozom.

Na osnovu onoga što se može videti na snimku, komercijalni voz koji se kreće ka Larisi i putnički voz koji je krenuo u 19:22 iz Atine nalaze se na istoj pruzi, kreću se brzinom od 166 km/h i ne mogu da izbegnu sudar, a vagoni gore, prenosi "Protothema".

U Grčkoj je zbog tragedije proglašena trodnevna žalost.

Prema podacima koji su se pojavili, čini se da je do nesreće došlo zbog pogrešnog rukovanja šefa stanice u Larisi koji je na deonici „ Larisa – Evangelismos” putnički voz usmerio na silaznu saobraćajnu prugu, zbog čega je on bio na ista linija kao i teretni voz. Napominje se da je po celoj svojoj dužini železnička pruga koja povezuje Atinu sa Solunom dvostruka. 

Izvinjavajući se u fazi preliminarne istrage,  šef stanice Larisa , koji je uhapšen, navodno je prihvatio svoju kobnu grešku i pripisao je „lošem tajmingu“, a protiv njega je podnet spis za teška krivična dela.

Uzrok nesreće je i dalje nepoznat, a istraga će morati da odgovori na pitanje kako je moguće da su se dva voza koja su se sudarila vozila ceo kilometar na istom koloseku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike