Mask otpustio još 200 ljudi: Otkaz dobila i menadžerka koja je spavala na poslu (FOTO)

27.02.2023

10:02

0

Autor: N.P.

Najnovija runda smanjenja zapsolenih u Tviteru

Mask otpustio još 200 ljudi: Otkaz dobila i menadžerka koja je spavala na poslu (FOTO)
Ilon Mask / Ilustracija - Copyright Profimedia

Kompanija Tviter otpustila je najmanje 200 zaposlenih, što je oko 10 odsto radne snage, u najnovijem krugu smanjenja zaposlenih od kada je Ilon Mask preuzeo ovu društvenu mrežu u oktobru prošle godine.

Otpuštanja su uticala na menadžere proizvodnje, naučnike i inženjere koji su radili na razvoju veštačke inteligencije i pouzdanosti sajta, objavio je Njujork tajms pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom. 

Bez posla je ostala i menadžerka proizvodnje, Ester Kroford, koja je pažnju privukla objavom da je i spavala na poslu kako bi se ispunili rokovi.

Američki mediji prenose da je, osim Maska, bila jedno od najprepoznatljivijih lica novog Tvitera. Predvodila je redizajn i uvođeje pretplate na uslugu verifikacije.

Mask se tokom vikenda nije posebno oglašavao o otpuštanjima, samo je objavio tvit: "Nadam se da lepo provodite nedelju".

Prema izjavi Maska, kompanija koja ima oko 2.300 aktivnih zaposlenih, doživela je "masovan pad prihoda", jer su oglašivači smanjili troškove zbog zabrinutosti pregleda i praćenja sadržaja na toj društvenoj mreži.

Kompanija je počela deo prihoda od reklama da deli sa nekim svojim kreatorima sadržaja, čime je uvela svoje troškove.

Najnoviji otkazi usledili su nakon masovnih otpuštanja početkom novembra prošle godine, kada je Tviter otpustio oko 3.700 zaposlenih u meri smanjenja troškova koje je sproveo Mask, nakon što je preuzeo kompaniju za 44 milijarde dolara.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike