Misterija rešena posle 20 godina: Sin otkrio šta se dogodilo njegovom ocu na jezeru Mid (FOTO/VIDEO)

30.08.2022

08:24

0

Autor: N. Pavlović

Klimatske promene odgonetnule slučaj porodice iz San Franciska

Misterija rešena posle 20 godina: Sin otkrio šta se dogodilo njegovom ocu na jezeru Mid (FOTO/VIDEO)
Tom Erndt jezero Mid - Copyright Youtube/NBC News; AP Photo/John Locher

Kako je počeo da opada vodostaj jezera Mid u Nevadi, otkriveni su i mnogi ljudski ostaci, a jedan muškarac iz San Franciska konačno može da zaokruži priču o svom ocu Tomasu Erndtu.

Naime, kada je Tom imao 10 godina, bio je sa porodicom na noćnom izletu na ovom jezeru. Tog 2. avgusta 2002. godine, njegov otac Tomas je razigrano skočio u vodu, a kako je važio za šaljivdžiju, svi su mislili da se šali kada je imao probelma da se održi na površini.

- Prvo se šalio kako se davi, ali je onda počeo da viče i vrišti "Treba mi pomoć!" - prisetio se sin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Erndt (@taxitom_is300)

Dok je porodica uspela da pozove pomoć, jer nije bilo ni adekvatnog dometa, Tomas je već potonuo. Uprkos potragama, nisu uspeli da ga pronađu, i proglašen je mrtvim u 42. godini.

20 godina kasnije su konačno pronađeni njegovi ostaci i to samo zahvaljujući drastičnom opadanju vodostaja. U maju su pronađene kosti, a pre ekoliko nedelja Toma Erndta je pozvao mrtvozornik okruga Klark. Istražitelji su pretraživali stare novinske izveštaje i naišli na priču o Tomasu Erndtu. Njegovog sina su zamolili da im pruži uzorak DNK kako bi potvrdili svoje sumnje. Prošle nedelje je porodica dobila potvrdu - to je zaista bio Tomas.

- Pronašli su mog oca. I dalje sam u šoku i ne znam kako da se osećam. Ovo za mene nije stvarno i mora da prođe neko vreme da mi se misli slegnu. Zahvalan sam na ovim vestima i to i dalje nije kraj za mene, ali mi je drago da je u miru. Tata, volim te svim svojim srcem i uvek ćeš biti kraj mene - napisao je Tom na Instagramu.

Međutim, jezero Mid krije još misterija. Policija i dalje pokušava da reši slučaj tela koje je pronađeno u buretu. Leš je imao prostrelnu ranu, tako da je sigurno da se radi o ubistvu, počinjenom sedamdesetih ili osamdesetih. U julu je pronađeno još nekoliko ljudskih ostataka, a policija radi na identifikaciji.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike