Dečak bio 44 sata ispod ruševina, hrabrošću oduševio svet: Davali mu da pije vodu iz čepa, on strpljivo čekao spas (VIDEO)

08.02.2023

12:13

0

Dečak iz Sirije zadesio se u trenutku potresa u Turskoj

Dečak bio 44 sata ispod ruševina, hrabrošću oduševio svet: Davali mu da pije vodu iz čepa, on strpljivo čekao spas (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/9newshdpk

Dvogodišnji dečak iz Sirije koji je bio zarobljen ispod ruševina u Turskoj posle razornih zemljotresa koji su pogodili zemlju fascinirao je korisnike društvenih mreža svojom hrabrošću.

Mali Muhamet strpljivo je čekao da bude izvučen čak 44 sata, a da za to vreme ne bi dehidirao ljudi koji su ga uočili davali su mu da pije vodu iz čepa flaše, hrabreći ga i pokušavajući da ga nasmeju.

Iako su mu oči bile pune suza, mališan je uspeo da se nasmeje dok je gutlja po gutljaj pio vodu koju su mu davali njegovi spasioci.

 

 

Prema autoru objave na Tviteru, dečak je poreklom iz Sirije, ali se u trenutku zemljotresa zadesio u Turskoj.

Brojni potresni snimci iz razrušenih gradova u ove dve zemlje obišli su svet, ali se najviše izdvojilo spašavanje bebe koja je pupčanom vrpcom bila vezana za majku, koja nije uspela da preživi nakon što se porodila.

Ljude je dirnula i priča o sedmogodišnjoj devojčici koja je ispod ruševina završila sa bratom, koga je tom prilikom štitila rukom čekajući spas.

Fotografije oca koji drži ruku mrtve ćerke koja viri ispod hrpe betona još jedna su od scena koje su potresle ljude širom sveta.

Korisnici interneta rastužili su se i zbog snimka Sirijca koji je u zemljotresu izgubio 12 članova prodice i koji nije krio suze kada je stao pred kameru.

Prema najnovijim informacijama, zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihtreru koji je pogodio Tursku i Siriju u toku noći u nedelju na ponedeljak odneo je više od 11.000 života.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je broj žrtava zemljotresa u Turskoj porastao na 8.574, a da su u toj zemlji povređene 49.133 osobe. Ranije je saopšteno da je u Siriji poginulo više od 2.500 ljudi. 

Niske temperature otežavaju potragu za preživelima u kojoj učestvuje nekoliko stotina članova spasilačkog osoblja. I Turska i Sirija se bore sa jakim snežnim olujama, a temperatura je ispod nule.

Nakon još jednog zemljotresa jačine 7,5 stepeni koji je usledio odmah nakon prvog, u utorak je na jugoistoku Turske zabeleženo još 185 potresa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike