Čovek u zemljotresu izgubio 12 članova porodice: Potresni snimak uplakanog Sirijca širi se društvenim mrežama (VIDEO)

08.02.2023

10:01

0

Korisnici interneta nisu ostali ravnodušni na bol ovog muškarca

Čovek u zemljotresu izgubio 12 članova porodice: Potresni snimak uplakanog Sirijca širi se društvenim mrežama (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/new_observation

Razorni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju u ponedeljak odneo je više od 9.000 života u obe zemlje - u prvoj je stradalo 7.108 osoba, prema poslednjim zvaničnim informacijama, a u drugoj više od 2.500 ljudi.

Prizori koji obilaze svet su potresni - od fotografija i snimaka zatrpanih ljudi čiji udovi vire ispod ruševina, preko onih koji su ostali bez domova, do onih koji su u agoniji jer su ostali bez cele porodice.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak jednog Sirijca kojem je u zemljotresu poginulo 12 članova porodice. U snimku se on može videti kako u očaju plače, što je potreslo mnoge korisnike društvenih mreža.

 

 

- Ovo nas je slomilo, slomilo je naša leđa - izgovorio je on u snimku pokušavajući da izrazi bol zbog ogromnog gubitka s kojim mora da se suoči.

Komentari podrške nizali su se ispod snimka. "Bolno je gledati ovaj video", "Koliko poražavajuće, molim se za ovog muškarca, za Siriju, za Tursku", "Slomljena sam, Bog nek vam ublaži tugu", "Kada mislim da više ne mogu zaplakati...", samo su neki od komentara.

Broj žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji konstantno raste. Prema najnovijim podacima, u Turskoj su povređene čak 38.224 osobe, dok je u Siriji povrede zadobilo najmanje 3.749 ljudi.

Vlade širom sveta i međunarodne organizacije šalju pomoć pogođenim zemljama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike