Uprkos skandalu sa poverljivim dokumentima: Bajden ne odustaje od drugog mandata, otkriveno kada će saopštiti vest

19.01.2023

17:25

0

Tekuća kontroverza „nije ni na koji način“ promenila planove tima koji vodi njegovu kampanju

Uprkos skandalu sa poverljivim dokumentima: Bajden ne odustaje od drugog mandata, otkriveno kada će saopštiti vest
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Susan Walsh, File

Američki predsednik Džozef Bajden i dalje želi da se kandiduje za lidera SAD 2024. uprkos skandalu zbog pogrešnog rukovanja poverljivim papirima, a najava će biti objavljena u narednim nedeljama, rekli su izvori američki portal „Hil".

Osoba koja je upoznata sa planiranjem Bajdenove druge kampanje rekla je agenciji u sredu da je „ona i dalje u toku i da se ništa nije promenilo“.

„Više izvora“ kaže da 80-godišnjak namerava da signalizira svoju nameru da se ponovo kandiduje na izborima sledeće godine nakon govora o stanju nacije 7. februara, uz formalniju najavu koja će biti objavljena „bliže proleću“, izvestio je Hil.

U decembru je anketa CNBC otkrila da 70 odsto Amerikanaca ne želi da se Bajden ponovo kandiduje, uglavnom zbog njegovih godina.

Tekuća kontroverza oko pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima „nije ni na koji način“ promenila te planove, uprkos tome što izvori kažu agenciji da su demokrate zabrinute da bi skandal mogao biti štetan.

Nekoliko serija dokumenata, od kojih su neki označeni kao „strogo poverljivi“, iz Bajdenova dva potpredsednička mandata između 2009. i 2017. pronađeno je u njegovoj kancelariji u Pen Bajden centru, vašingtonskom trustu mozgova, i u njegovoj kući u Delaveru.

Dokumenti su otkriveni u novembru i januaru, ali je Bela kuća tek ranije ovog meseca obavestila javnost o tome. Prošle nedelje je imenovan specijalni savetnik koji će ispitati predsednikovo loše rukovanje dokumentima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike