Bajden: Ukoliko želite da srušite vlast, treba vam F-15, a ne AR-15

17.01.2023

12:55

0

Autor: N. Pavlović

Bajden se već nekoliko puta zavetovao da će zabraniti jurišno oružje

Bajden: Ukoliko želite da srušite vlast, treba vam F-15, a ne AR-15
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Američki predsednik, Džo Bajden, govoreći o zabrani određenih tipova oružja, rekao je da će Amerikancima biti potrebno mnogo više od pušaka ako žele da zbace federalnu vladu.

Kako je naglasio, puške AR-15 neće biti dovoljne građanima za zbacivanje vlasti.

Amerikanci se uzdaju u Drugi amandman koji je proistekao iz želje osnivača nacije da dozvole građanima mogućnost da ustanu protiv vlade ukoliko to požele. To je trebalo da bude narodna odbrana od potencijalno koruptivne vlasti.

Bajden je u govoru tokom obeležavanja Dana Martina Lutera Kinga mlađeg rekao da republikanci imaju finansijsku korist od toga da poluautomatske puške ostanu legalne.

- Ne postoji društvena vrednost jurišnog oružja. Jeleni ne nose pancire, zašto vam je potrebno takvo oružje, ozbiljno pitam - poručio je predsednik.

Prema njegovim rečima, poluautomatske puške AR-15 nisu prikladne ni za lov, a svakako neće biti dovoljne da se sruši vlast.

- Ukoliko brinete o zbacivanju federalne vlade, biće vam potrebni F-15, a ne AR-15 - rekao je Bajden misleći na borbene avione.

- Ozbiljan sam, razmislite. Ovde se radi o novcu - dodao je.

Bajden se već nekoliko puta zavetovao da će zabraniti jurišno oružje koje se se, inače, često koristi tokom masovnih pucnjava u SAD, posebno u školama.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike