FBI je zamolio policajce da zaustave ubicu studenata i da posebno obrate pažnju na jedan detalj: Kasnije je uhapšen (VIDEO)

05.01.2023

17:07

0

Autor: N. Pavlović

FBI mu je danima bio za petama

FBI je zamolio policajce da zaustave ubicu studenata i da posebno obrate pažnju na jedan detalj: Kasnije je uhapšen (VIDEO)
Copyright Hancock County Sheriff's Office via AP

FBI je pratio Brajana Kobergera, osumnjičenog za ubistvo četvoro studenata u Ajdahu, i njegovog oca dok su se vozili od Univerziteta Vašington ka Pensilvaniji. Policajce Indijane su zamolili da posebno obrate pažnju na ruke osumnjičenog i dostave im slike.

Istražitelji su želeli da vide da li je Koberger imao vidljive rane nakon što je, kako se sumnja, velikim nožem 13. novembra izbo nasmrt studente koji su spavali u kući koju su iznajmljivali u gradiću Moskvi u Ajdahu. Pojedine žrtve su imale rane koju su ukazivale na samoodbranu.

Tim FBI-ja za nadziranje je pratio u decembru dvojac dok su se kretali kroz nekoliko američkih država, a zaustavljeni su čak dvaput.

Oba puta su ih policajci pustili da odu uz usmeno upozorenje. Čak su i diskutovali o stravičnom zločinu.

U to vreme su istražitelji tek gradili slučaj protiv Kobergera (28) koji je uhapšen 30. decembra u kući svojih roditelja u Albrajtsvilu u Pensilvaniji. Optužen za ubistvo po četiri tačke optužnice.

AP Photo/Matt Rourke, Pool
Uhapšeni Koberger

Podsetimo, ubijeni su studenti Univerziteta u Ohaju Itan Čapin (20), Ksana Kernodl (20), Kejli Gonkalves (21) i Medison Mogen (21).

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike