Uhapšen mladić koji je ubio studente na spavanju: Zločin koji je potresao mali američki grad

01.01.2023

09:43

0

Autor: N. Pavlović

Koberger iznenada promenio u završnoj godini srednje škole, rekli su njegovi nekadašnji drugovi

Uhapšen mladić koji je ubio studente na spavanju: Zločin koji je potresao mali američki grad
Koberger je živeo nedaleko od mesta zločina - Copyright AP Photo/Ted S. Warren,File; Monroe County (Pa.) Correctional Facility via AP

Američka policija je uhapsila Brajana Kobergera za ubistvo četvoro studenata, koji su u novembru ubijeni na spavanju.

Slučaj koji je potresao gradić Moskvu u Ajdahu, ali i čitavu zemlju, mogao bi tako da se privede kraju.

Podsetimo, ubijeni su Medison Mogen (21), Kajli Gonkalves (21), Ksana Kernodl (20) i Itan Čapin (20), u kući koju su iznajmljivali, a svi su pohađali Univerzitet u Ajdahu.

U kući su bile još dve devojke, ali su one prošle nepovređene i sve do narednog jutra nisu ni znale da se dogodio stravičan zločin.

Mediji su počeli da prenose informacije o uhapšenom Kobergeru.

Monroe County (Pa.) Correctional Facility via AP
Osumnjičeni Koberger

Navodno, plašio je zaposlene radnice pivare u Pensilvaniji, nadomak njegovog rodnog grada, a borio se i sa heroinskom zavisnošću.

Koberger je uhapšen u Albrajtsvilu, u Pensilvaniji, 4.000 kilometara daleko od mesta zločina, u domu svojih roditelja.

Pre nekoliko meseci je posetio pomenutu pivaru nekoliko puta, gde je uznemiravao žene koje tamo rade, poručio je vlasnik Džordan Serulnek (34).

Kako je kazao, Koberger je uglavnom sedeo sam za barom. Zaposlene su se potom žalile da je imao čudne komentare i da bi ga trebalo držati na oku. Žene bi pitao gde žive i sa kim su došle u lokal, a ukoliko bi odbile da razgovaraju sa njim, postajao bi nezgodan.

Njegovi nekadašnji drugovi kazali su da je bio pametan u srednjoj školi, ali da su ga često maltretirali zbog čega se i on tako ponašao prema drugima. Kako su naveli, konzumirao je heroin i mučio se sa gubitkom težine.

Youtube/4 News Now
Ubijeni studenti

- Definitivno nešto nije bilo u redu sa njim, ali nismo mogli da kažemo tačno šta. Sećam se kad me je jednom zaustavio u hodniku škole i pitao me da li hoću da blejimo. Dosta su ga maltretirali, ali nikada nisam imala šansu da nešto kažem, jer bi uvek odjurio - rekla je Sara Hili koja je sa njim išla u razred.

Nik Meklohlin je kazao da se Koberger iznenada promenio u završnoj godini srednje škole kada je značajno izgubio na težini.

- Uvek je želeo sa nekim da se bije, maltretirao je ljude. Počeli smo da ga izbegavamo jer je bio drugačija osoba - poručio je.

U vreme ubistava, osumnjičeni je živeo u Pulmanu, na desetak minuta vožnje od Moskve, gde je pohađao univerzitet. Nastavi je prisustvovao i posle ubistava, pa čak je bio i na časovima na kojima se diskutovalo o tom zločinu.

Policija veruje da je delovao sam. Za sada se nalazi u pritvoru bez mogućnosti plaćanja kaucije.

Još nije poznat motiv zločina.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike