Novi detalji stravičnog ubistva: Majka bebu bacila u reku, pravdala se šokantnim rečima, otkriveno da je imala psihičkih problema

04.01.2023

12:37

0

Njeni majka i deda alarmirali su policiju čim se u kuću vratila bez deteta

Novi detalji stravičnog ubistva: Majka bebu bacila u reku, pravdala se šokantnim rečima, otkriveno da je imala psihičkih problema
Copyright Printscreen Facebook

Žena stara 29 godina koja je u novogodišnjoj noći bacila bebu (11 meseci) u ledenu reku Aliakmonas (Bistrica) u sredu će biti saslušana u sudnici grčkog grada Verije.

Majka za koju mediji prišu da ima psihičke probleme optužena je za ubistvo sa predumišljajem, a prema informacijama grčkog nedeljnika Prototeme, ona namerava da negira krivicu i ostaće pri stavu da nije nameravala da ubije sopstvenu ćerku niti da je povredi, kao ni da je nije ona bacila u vodu.

Kako je navedeno u ranijem izveštaju, 29-godišnjakinja je navodno rekla policiji da nije ubila svoje dete, nego da je ona otpuzalo i palo u vodu. Tvrdila je da je sa ćerkom otišla do pristaništa na reci kako bi se igrala i da nije imala nameru da je povredi, ali da nije uspela da je spase kad je pala u vodu.

- Devojčica je puzala i pala u reku. Bila je ispred mojih nogu, a ja sam držala telefon kad je pala u vodu. Nisam mogla da skočim u reku da je spasem. Optužuju me za nešto što nisam uradila. Mnogo sam volela svoju ćerku - rekla je ona, a očekuje se da će isto ponoviti i pred istražiteljem.

Medicinski pregled utvrdio je da je dete umrlo od davljena u vodi, a izveštaj mrtvozornika uvršten je u optužnicu protiv žene čije ime grčki mediji nisu hteli da otkriju.

Kako se sve odigralo?

Optužena žena i njena beba došli su oko 13 časova 31. decembra iz sela u kom su živeli do centra Verije, tačnije u Ulicu Akropolj. Optužena je tu uzela drugi taksi, stigla do brane na reci u subotu u podne i navodno prepešačila skoro kilometar sa bebom u naručju, do mesta na kom se sve odigralo.

Printscreen Facebook
 

Prema saznanjima, žena je po izlasku iz taksija sa bebom u naručju krenula u šetnju od 20 minuta, do prvog pristaništa reke. Za sada nije sasvim jasno šta se od tog trenutka dogodilo i kako je 11-mesečno dete završilo u ledenoj vodi.

Jedan od scenarija koji nadležni ozbiljno razmatraju, uzimajući u obzir naknadno ponašanje 29-godišnje žene, jeste da je odojče bacila u vodu, a zatim napustila lice mesta.

Prema svedočenju trećeg taksiste, koji je pokupio ženu nešto posle 16 sati sa magistralnog puta koji prelazi branu, ona nije bila nimalo uznemirena kada je ušla u vozilo i njeno ponašanje je bilo sasvim normalno. U stvari, ona je sama pozvala taksi i prilikom poziva takođe je imala hladan stav, ne izazivajući nikakvu sumnju.

Kako je ustanovljeno, ona je vozača zamolila da je odveze do solunskog KTEL-a u Veriji, a potom je ostala u hotelskoj sobi do sledećeg dana.

Ni u jednom trenutku, čak ni kada se vratila u svoj dom u selu Stavros, nije ni od koga tražila pomoć niti je pričala o onome što se dogodilo. Svojoj majci i dedi, koji su uporno pitali gde je beba kada su je videli da sama ulazi u kuću, odgovorila je da joj je „dobro tamo gde je”. Šokirani njenim odgovorom, odmah su pozvali policiju.

Istraga je pokrenuta u najkraćem roku, žena je prvobitno dovedena u Odeljenje bezbednosti, a nakon što je policiji rekla da je bebu ostavila u praznoj kući, priznala je d aje ona upala u vodu prilikom šetnje na brani.

Printscreen Facebook
 

Organi reda su organizovali pretragu reke i u 2 sata posle ponoći pronašli su i izvukli mrtvu  bebu. Prethodno im je majka deteta pokazala tačno mesto na kom je bila sa bebom pre nego što je ona upala u reku.

Psihički problemi

Kako je njen brat ispričao, od oktobra je 29-godišnju majku posećivala socijalna radnica kako bi utvrdila da li dobro brine o svom detetu, napominjući da je njegova sestra „mnogo volela svoje dete, spavala je sa njim", kao i da ne zna šta ju je navelo na ovaj čin.

Neimenovani brat otkrio je da je socijalna radnica nedavno prestala da posećuje njenu sestru jer je pokazivala znake poboljašnja.

- Nije dolazila od avgusta, ukupno su bili u kući dva-tri puta. Moja sestra je uzimala lekove, ali je nedavno prestala da ih uzima. Izgledača je dobro i volela je dete - kazao je on.

Prema njegovim rečima, ona ukućanima nije rekla gde se uputila kada je 31. decembra otišla iz kuće, a kada je po povratku rekla da je dete na mestu gde mu je dobro, pomislili su da je kod oca, ali su ipak pozvali policiju.

Kako je otkrio, njegova sestra je više puta bila hospitalizovana u klinic za mentalne bolesnike, a poslednji put je u njoj boravila kad je bila u drugom stanju.

 

 

Prema navodima medija, porodica se u utorak pripremala da proslavi prvi rođendan deteta‚ a majka koja se optužuje za ubistvo kupovala je u poslednjih nekoliko dana poklone i odeći za ćerku.

Optužena, koja ostaje u pritvoru, u telefonskom razgovoru koji je imala u utorak ujutru sa porodicom navodno je pitala majku: „Gde je moje dete? Gde je moje dete?“ i činilo se da nije razumela šta se dogodilo. Majka joj je tada navodno saopštila da je beba umrla i da je sahrana održana u ponedeljak.

Kako su pisali mediji u Grčkoj, meštani sela su znali da 29-godišnjakinja ima psihičkih problema, ali i da je potražila pomoć stručnjaka, da je posećivala psihologe i uzimala lekove, pa su smatrali da je odgovorno pristupila roditeljstvu.

Kako su naglasili, ona je nakon rođenja deteta bila u odličnom stanju i da nikada nije davala povoda za zabrinutost.

- Bila je hospitalizovana više od deset puta na psihijatrijskoj klinici. Ono što sada tražimo jeste da stručnjaci pruže psihološku podršku porodici koja je u veoma teškoj situaciji nakon smrti deteta - istakao je lokalni reporter koji je razgovarao sa meštanima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike