Telo dečaka (5) koji je nestao pre četiri meseca nađeno u reci: Otkriven i uzrok smrti!

03.01.2023

16:51

0

Obdukcijom koja je obavljena u petak utvrđeno je da ostaci pripadaju dečaku koji je poslednji put viđen u parku Sarg Habard u Jakimi 10. septembra

Telo dečaka (5) koji je nestao pre četiri meseca nađeno u reci: Otkriven i uzrok smrti!
Copyright Privatna arhiva

Nestali petogodišnji dečak sa autizmom pronađen je mrtav u reci u državi Vašington nakon što je nestao u septembru, saopštile su vlasti.

Posmrtne ostatke Lusijana Munguije u četvrtak je našao stanovnik koji je šetao svog psa u blizini reke Jakima, saopštila je Policijska uprava Jakime.

Obdukcijom koja je obavljena u petak utvrđeno je da ostaci pripadaju dečaku koji je poslednji put viđen u parku Sarg Habard u Jakimi 10. septembra.

Nakon poređenja zubnih kartona, policijski istražitelji i okružni mrtvozornik potvrdili su da se radi o ostacima petogodišnjaka.

Mrtvozornik okruga Jakima Džim Kertis rekao je u petak da je dečak bio žrtva slučajnog utapanja u reci i da nema dokaza o ikakvom krivičnom delu koje je dovelo do njegove smrti. Dodatni detalji biće poznati posle DNK testiranja.

Nakon Lusijanovog nestanka 10. septembra ljudi su se udružili u pokušaju da nađu dečaka, čiji je nestanak prijavljen policiji 15 minuta otkad je počela potraga.

Vlasti nisu otkrile kako mu je porodica izgubila trag. Ekipe za potragu i spasavanje iz više obližnjih okruga pretražile su park, reku i okolinu u potrazi za dečakom.

Ronilački tim FBI-a izvršio je temeljnu pretragu ribnjaka u parku i drugih obližnjih vodenih površina. Čak i nakon što su vlasti smanjile svoje napore u potrazi, volonteri i Lusijanova porodica nastavili su da ga traže.

Tokom potrage je ponuđena nagrada od 10.000 dolara za informacije o Lusijanu.

Nakon što je ustanovljeno da je pronađeno telo petogodišnjaka, policija je izrazila saučešće dečakovim najmilijima.

- Naše misli i molitve su sa Lusijanovom porodicom i prijateljima - rekla je policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike