Otkriveno ko je majka koja je bacila bebu u reku u novogodišnjoj noći: Dete završilo u ledenoj vodi, telo nađeno na brani

03.01.2023

17:16

0

Autor: 24sedam

Prvo je tvrdila da je ostavila dete u napuštenoj kući, a onda je policajcima priznala šta je uradila

Otkriveno ko je majka koja je bacila bebu u reku u novogodišnjoj noći: Dete završilo u ledenoj vodi, telo nađeno na brani
Copyright Printscreen Facebook

Telo devojčice stare 11 meseci pronađeno je u ponedeljak na brani reke Aliakmonas (Bistrica) kod Varije na severu Grčke, a sada je u medije dospela informacija da je policija uhapsila njenu majku (29), koja ne priznaje da je dete bacila u ledenu vodu u novogodišnjoj noći.

Ona je, kako navode tamošnji portali, napustila te večeri porodičnu kuću u selu Aleksandrija, u kojoj je živela sa roditeljima, kojima je rekla da će novu godinu dočekati sa prijateljima.

Kući se vratila narednog dana bez deteta, a porodica je odmah pozvala policiju koja je pokrenula istragu.

Majka je prvo rekla organima reda da je dete ostavila u napuštenoj kući i Veriji, ali nikakvi tragovi koji bi potvrdili njenu priču nisu pronađeni.

Pošto je policija izvršila pritisak na nju, ona je počela da tvrdi da je bebu bacila u blizini brane na reci.

Zatim je okolina pretražena, a ubrzo potom policija je locirala bebu i izvukla njeno telo iz reke.

 

 

U bolnici je samo mogla da bude konstatovana smrt. Ustanovljeno je da beba ima ujede životinja na telu, nakon čega je naložena obdukcija kako bi se se utvrdio tačan uzrok smrti.

Kako se navodi, uhapšena majka je imala psihičke probleme i do sada je više puta zdržavana u psihijatrijskim ustanovama.

Bebu je rodila u januaru 2022. godine i ona bi 4. januara napunila godinu dana, a otac deteta, s kojim nije bila u braku, istakao je da je pokušavao da ga prizna, ali da se njena porodica tome protivila. Osim toga, izjavio je da nije znao da je ona mentalno nestabilna.

Prema nezvaničnim rezultatima, kako pišu grčki mediji, dete je umrlo od gušenja, a majka tvrdi da ćerku nije bacila u reku nego da joj je ispala iz ruku.

- Nisam ubila svoje dete, mnogo se migoljilo dok sam ga držala i ispalo mi je u vodu. Nisam mogla da skočim da ga izvučem. Optužuju me za ono što nisam uradila. Mnogo sam volela svoju ćerku - rekla je ona policiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike