Tviter najavio još jednu promenu: Mask ukida zabranu staru četiri godine

04.01.2023

10:53

0

Iako su tačni detalji predstojeće promene i dalje nejasni, Tviter je rekao da će se „prvo osigurati da će njegov pristup pregledanju i odobravanju sadržaja štititi ljude“

Tviter najavio još jednu promenu: Mask ukida zabranu staru četiri godine
Ilustracija - Copyright AP Photo/Michael Dwyer

Tviter je spreman da ublaži zabranu političkog oglašavanja, rečeno je u najavi promene politike koja će stupiti na snagu u narednim nedeljama. Najava je usledila nakon izveštaja o egzodusu oglašivača sa veb-stranice nakon što je Ilon Mask postao izvršni direktor kompanije.

Na profilu Tviter bezbednost ova odluka je istaknuta u utorak, uz napomenu da će se „politika oglašavanja uskoro uskladiti sa politikom TV i drugih medija“ u vezi sa političkim materijalom.

- Danas popuštamo svoje smernice za oglase za oglase zasnovane na uzroku u SAD. Takođe planiramo da proširimo političko oglašavanje koje dozvoljavamo u narednim nedeljama. Smatramo da oglašavanje zasnovano na cilju može olakšati javnu raspravu o važnim temama - navodi se u Tvitu.

 

 

Tviter je prvobitno zabranio neke oblike političkih reklama još 2019. godine, pre Maskove kupovine kompanije, odstupajući od politike drugih velikih sajtova kao što su Fejsbuk, Instagram i Jutjub. U to vreme Tviter je tvrdio da politički uticaj ne treba kupovati, već zarađivati kroz iskren javni interes. Međutim, kao novi vlasnik sajta, Mask je nastojao da smanji ograničenja sadržaja, obećavajući da će Tviter učiniti utočištem za slobodu govora, istovremeno uvodeći niz promena politike.

Odluka da se nastavi sa političkim reklamama mogla bi da bude deo pokušaja da se otvori novi izvor prihoda pošto je Tviter navodno izgubio oko polovine svojih 100 najboljih oglašivača i nekoliko manjih od kada je Mask preuzeo komandu. Nejasno je da li će se ove kompanije vratiti, pošto je jedan broj preduzeća rekao da će privremeno pauzirati svoje oglase, navodeći zabrinutost zbog navodnog rasta govora mržnje na platformi pod Maskovim vođstvom.

Iako su tačni detalji predstojeće promene i dalje nejasni, Tviter je rekao da će „prvo osigurati da pristup pregledanju i odobravanju sadržaja štititi ljude“ pre nego što se izvrše bilo kakve izmene, dodajući da će u narednim nedeljama otkriti više o tom potezu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike