Američki političar: FBI treba ukinuti!

20.12.2022

11:12

0

Autor: N. Pavlović

Tviter je tokom proteklih nekoliko godina zaposlio desetine agenata FBI-ja i drugih obaveštajaca, kao i vojnih veterana

Američki političar: FBI treba ukinuti!
Ron Pol - Copyright Profimedia

- FBI je koristio pozadinske kanale u Tviteru da naruši Prvi amandman i trebalo bi da bude ukinut - rekao je nekadašnji republikanski predsednički kandidat Ron Pol.

Iako je "Tviter" svojevremeno odbacivao optužbe o narušavanju prava Amerikanaca na slobodu govora isticavši da se radi o privatnoj kompaniji, Pol je naglasio da nedavna otkrića potvrđuju da je ova društvena mreža bila u službi države.

Podsetimo, otkad je Ilon Mask stupio na čelo Tvitera, obelodanjeni su mnogi podaci koji pokazuju koliko je kompanija cenzurisala određene sadržaje i korisnike, ali i šurovala sa FBI-jem u tim aktivnostima.

Objavljene interne prepiske zaposlenih sa vladinim zvaničnicima to dokazuju.

- Sada imamo dokaz da je FBI (zajedno da američkim obaveštajnim službama i Ministarstvom državne bezbednosti) operisao kroz "privatne" društvene mreže kako bi se manipulisalo šta je Amerikancima dozvoljeno da kažu kada komuniciraju jedni sa drugima - rekao je nekadašnji teksaški kongresmen u svojoj nedeljnoj kolumni na sajtu Instituta za mir i prosperitet koji nosi njegovo ime (Ron Paul Institute for Peace and Prosperity).

- Nisu nam potrebni FBI, CIA i druge federalne agencije koje nas posmatraju kao neprijatelje i napadaju naš Ustav. Ukinite federalne agente... ukinite FBI! - Pol je zaključio.

Podsetimo, agenti FBI-ja su između 2020. i 2022. poslali više od 150 mejlova Juelu Rotu, tadašnjem rukovodiocu tima za poverenje i bezbednost u Tviteru. Većina mejlova je zahtevala određen vid cenzure. Osim toga, donedavno je u Tviteru radio Džim Bejker, nekadašnji generalni savetnik FBI-ja.

On je pokušao da spreči Maska da objavljuje određene podatke o načinu na koji je Tviter poslovao i cenzurisao sadržaje, ali je otpušten.

Tviter je navodno tokom proteklih nekoliko godina zaposlio desetine agenata FBI-ja i drugih obaveštajaca, kao i vojnih veterana.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike