Putin sleteo u Belorusiju: Dočekao ga Lukašenko (VIDEO)

19.12.2022

13:13

0

Autor: 24sedam

Jedna od tema sastanka biće i odgovor na moguće pretnje

Putin sleteo u Belorusiju: Dočekao ga Lukašenko (VIDEO)
Copyright Twitter/Ghost

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Minsk gde će razgovarati sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, a jedna od tema sastanka biće bezbednosna situacija u regionu i zajedničke mere za odgovor na moguće pretnje.

Putina je na aerodromu lično dočekao Lukašenko.

Kako je ranije saopštila pres služba beloruskog predsednika, u Palati nezavisnosti prvo će biti održan sastanak u širem sastavu, na kome će učestvovati članovi vlade obe države, a kasnije će dva predsednika razgovarati u četiri oka. 

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je izjavio da Putin nije bio u Minsku nekoliko godina, ali da to nije dovelo do pauze u odnosima. 

On je objasnio da Putin nije bio u Belorusiji tokom dve godine pandemije, ali da su on i beloruski predsednik u stalnom kontaktu.

Planirano je da predsednici detaljno razgovaraju o realizaciji ranije usvojenih saveznih programa, pitanjima trgovinsko-ekonomske saradnje, zajedničkim korporativnim projektima sa naglaskom na zamenu uvoza, saradnji u energetskom sektoru, bezbednosnim pitanjima i situaciji u regionu i svetu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike