Zelenski šokirao izjavom: Zamislite da se Putin prehladi i umre...

13.12.2022

18:49

0

Zelenski je rekao da ne veruje da će predsednik Rusije upotrebiti nuklearno oružje, kao i da bi se borbe završile kad njega ne bi bilo

Zelenski šokirao izjavom: Zamislite da se Putin prehladi i umre...
Vladimir Zelenski - Copyright Profimedia

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarao je sa televizijskim voditeljem Dejvidom Letermanom u njegovoj emisiju na Netfliksu "My Next Guest Needs No Introduction" ("Mog sledećeg gosta nije potrebno predstavljati").

Intervju su obavili u oktobru na neobičnom mestu - u bunkeru koji se nalazi u blizini podzemne železnice. U jednom trenutku začula se i sirena za vazdušnu opasnost, zbog čega je voditelj pitao Zelenskog šta bi sad trebalo da rade, na šta mu je on odgovorio "Ništa".

Tada je dodao da su Ukrajinci navikli na rat, istakavši da to ne bi nikome trebalo da postane navika.

Leterman se u razgovoru dotakao i nuklearnog oružja, za koje je Zelenski rekao da ne veruje da će ga predsednik Rusije Vladimir Putin upotrebiti.

- Video sam njega i njegovu želju za životom - on veoma voli život. Toliko da sedi za dugačkim stolom jer se plaši da se ne zarazi kovidom ili nečim drugim. Ne verujem da je spreman da upotrebi nuklearno oružje. On je svestan da bi se svaka zemlja okrenula protiv njega lično ukoliko to bude uradio - kazao je ukrajinski predsednik.

Printscreen Youtube/Netflix
Dejvid Leterman i Vladimir Zelenski

Zelenski je izneo i veoma smelu tvrdnju kada je rekao da smatra da će se rat sa Rusijom završiti tek kad Putin bude umro.

- Zamislite da se Putin prehladi i umre ili slučajno padne kroz prozor i umre, da li bi se rat tada nastavio? Ne, tada ne bi bilo rata. Autoritarni režim je užasan. Postoji velik rizik da o svemu može da odlučuje jedna osoba - odgovorio je Zelenski. 

- Dakle, kad Putin ode, sve institucije staju. Nešto slično dogodilo se u Sovjetskom Savezu. Sve je stalo. Verujem da bi im bilo teško da njega nema. Oni bi se tada fokusirali na domaću politiku, a ne na spoljnu - dodao je ukrajinski lider.

Leterman ga je zatim pitao o ličnim planovima, na šta je on rekao da će ostati predsednik "dok Ukrajina ne pobedi" i da bi najviše voleo da ode na more i popije pivo kad se rat bude završio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike