Viktor But posetio Lugansk: Vi ste mi bili inspiracija da se i ja vratim u Rusiju (VIDEO)

19.12.2022

10:19

0

But je prisustvovao otvaranju lokalnog ogranka Liberalno demokratske partije Rusije, bliske Kremlju

Viktor But posetio Lugansk: Vi ste mi bili inspiracija da se i ja vratim u Rusiju (VIDEO)
Viktor But - Copyright Aleksandr Sivov, Press Service of Liberal Democratic Party of Russia via AP

Ruski trgovac oružjem Viktor But, nedavno oslobođen iz zatvora u SAD, posetio je Lugansk u istočnoj Ukrajini, koji je pod kontrolom ruskih trupa.

But je u subotu prisustvovao otvaranju lokalnog ogranka Liberalno demokratske partije Rusije, bliske Kremlju, u koju se učlanio odmah posle povratka u Rusiju. 

- Dakle, veliko hvala svima vama. I vi ste mi bili inspiracija koja mi je omogućila da se i ja vratim u svoju domovinu, kao i celi Donbas, da se vratim u Rusiju. Hvala vam - poručioje But. 

Liberalne demokrate je vodio Vladimir Žirinovski sve do svoje smrti u aprilu, a sadašnji predsednik Leonid Slucki se pridružio Butu na putovanju u Lugansk.

But i Slucki su izrazili uverenje o večnom jedinstvu Donbasa sa Rusijom i nadu da će ljudi u regionu uskoro živeti mirno, bez straha za svoje živote.

But je ranije izjavio za Raša tudej da je "oduševljen" specijalnom vojnom operacijom Rusije protiv Ukrajine i da bi i sam rado otišao u rat kao dobrovoljac kada bi imao neophodne veštine.

Buta, zatvorenog u SAD od 2010. godine, američka vlada je 8. decembra razmenila za košarkašicu Britni Grajner, koja je u februaru uhapšena u Moskvi zbog posedovanja ulja od kanabisa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike