Ilon Mask upozorio: Ako počinim samoubistvo, to neće biti istina!

08.12.2022

18:20

0

Autor: N. Pavlović

"Nije toliko teško ubiti me", rekao je američki bogataš

Ilon Mask upozorio: Ako počinim samoubistvo, to neće biti istina!
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask, rekao je da nije suicidalan dok je diskutovao sa korisnicima o objavljivanju "Dosijea Tviter" - dokaza o mešanju te kompanije u američke predsedničke izbore 2020. godine i oblicima cenzure.

Na pitanje jednog od korisnika da li "ima misli o samoubistvu", Mask je tokom tzv. "Tviter spejsa", odgovorio: Nemam suicidalne misli. Ukoliko počinim samoubistvo, to neće biti istina".

- Iskreno, rizik da se nešto loše desi ili da budem upucan je veoma velika. Definitivno se neću voziti u kabrioletima na paradama. Nije toliko teško ubiti me, ukoliko bi neko želeo, tako da se nadam da neće - poručio je Mask.

To nije prvi put da je milijarder nagovestio da bi život mogao da mu bude u opasnosti. U maju je postavio zagonetni tvit nakon okršaja sa jednim ruskim zvaničnikom u kome je napisao: "Ukoliko umrem  pod misterioznim okolnostima, bilo je lepo poznavati vas".

Podsetimo, prošle nedelje je Mask odlučio da obelodani podatke koji pokazuju kako je Tviter, između ostalog, cenzurisao priču o laptopu Hantera Bajdena.

Mask otpustio još jednog važnog čoveka "Tvitera" jer je saznao da ima veze sa FBI-jem

Odlučio je da krucijalne informacije i interne mejlove zaposlenih podeli sa nezavisnim novinarom Metom Taibijem koji je podatke pod imenom "Tviter dosijei" (Twitter files) počeo da objavljuje na svom nalogu.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike