Tviterove kancelarije pretvorene u spavaće sobe: Svi ogorčeni na Maska, pokrenuta istraga (FOTO)

08.12.2022

14:42

0

Na društvenim mrežama mogu se videti i sofe u kancelarima koje se koriste kao kreveti, dok jedna konferencijska sala ima budilnik i namešten ležaj

Tviterove kancelarije pretvorene u spavaće sobe: Svi ogorčeni na Maska, pokrenuta istraga (FOTO)
Copyright Unsplash

Fotografije kancelarija zaposlenih u Tviteru, koje prikazuju da je poslovni prostor pretvoren u spavaće sobe, pojavile su se na internetu, što je vlasti San Franciska navelo da ispitaju da li je kompanija ovim prekršila građevinske propise.

Na jednoj od fotografija vidi se soba sa bračnim krevetom, noćnim stočićem, ormarom i kućnim papučama.

Bivši radnik je nedavno otkrio da novi šef Tvitera Ilon Mask boravi u sedištu firme otkad ju je kupio, čime pokazuje primer zaposlenima kojima je u imejlu rekao da će „morati da budu izuzetno istrajni“ da bi uspeli.

Odeljenje za građevinsku inspekciju San Franciska potvrdilo je da istražuje potencijalne prekršaje nakon žalbe.

Mask je rekao da grad napada kompaniju zbog toga što je obezbedila krevete „umornim zaposlenima", nakon što je u tvitu, koji je sad auklonjen sa njegovog profila, najavio da će i sam raditi i spavati u kancelariji „dok se ne sredi organizacija“.

Na društvenim mrežama mogu se videti i sofe u kancelarima koje se koriste kao kreveti, dok jedna konferencijska sala ima budilnik i namešten ležaj.

- Izgleda kao hotelska soba - rekao je jedan bivši radnik, koji otkrio da i Mask tamo spava.

Svi se ustremili na novog vlasnika

- Sada ih tera da spavaju na Tviteru. Jasno je da on baš ne mari za ljude. Nije ga briga za ljude koji rade za njega - rekao je državni senator Kalifornije Skot Viner rekao je za Bi-Bi-Si.  

Sa druge strane, u odgovoru novinaru na Tviteru, Mask je napisao da bi grad trebalo da da prioritet zaštiti dece od posledica zloupotrebe opioidnih droga.

Forbs je objavio priču o „tužnim malim prostorijama za spavanje u konferencijskoj sali u nedavno depopulisanom sedištu kompanije“, napominjući da je to očigledno poboljšanje u odnosu na improvizovanu vreću za spavanje na podu, aludirajući na fotografiju koju je jedan zaposleni objavio na Tviteru.

U spavaćim sobama, kako je izvestio Blumberg, takođe su smešteni zaposleni iz Tesle i drugih kompanija u vlasništvu Maska koji su dovedene da rade na Tviteru, "od kojih neki putuju na Tviter na radne sastanke", rekli su izvori publikaciji.

Zvaničnik Odeljenja za građevinsku inspekciju Patrik Hanan rekao je za Hroniku San Franciska da je istražilo sve žalbe i da postoje različita pravila za stambene zgrade, čak i one koje se koriste za kratkoročne boravke.

U maju 2020, pre nego što je Mask došao na njegovo čelo, Tviter je rekao zaposlenima da mogu da rade od kuće „zauvek“ ukoliko to žele jer su njegove mere rada na daljinu tokom karantina zbog kovida bile uspešne.

Prošlog meseca Mask je rekao da će obustaviti rad na daljinu prestati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike