Ukrajinci pokušali dronovima da napadnu dva aerodroma u Rusiji: Poginula tri vojnika, Amerikanci sve snimali (FOTO)

05.12.2022

17:20

0

Autor: M. Vu.

Ukrajinski dronovi koji su leteli na maloj visini oboreni su ruskim sistemima PVO

Ukrajinci pokušali dronovima da napadnu dva aerodroma u Rusiji: Poginula tri vojnika, Amerikanci sve snimali (FOTO)
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/ Innovative Techs

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na aerodrome "Djagiljevo" i "Engels".


- Ujutro 5. decembra, kijevski režim je, da bi izbacio iz stroja ruske avione velikog dometa, pokušao da izvede napad mlaznim bespilotnim letelicama na vojne aerodrome Djagiljevo u Rjazanjskoj oblasti i Engels u Saratovskoj oblasti - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinski dronovi koji su leteli na maloj visini oboreni su ruskim sistemima PVO.

Kao rezultat pada i eksplozija ukrajinskih dronova neznatno su oštećena dva aviona na ruskim aerodromima. Tom prilikom poginula su tri ruska vojnika, dok su četiri povređena.



- Smrtno su ranjena tri ruska vojnika, tehničke službe koja su se nalazila na aerodromu. Još četiri ranjena vojnika su prebačena u medicinske ustanove, gde im je ukazana sva neophodna medicinska pomoć - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Bez obzira na pokušaje Kijeva da terorističkim napadom omete dejstva ruske avijacije, oko 15.00 izveden je intenzivni napad na objekte u Ukrajini. Cilj je bio postignut – svih 17 objekata su pogođeni, zaključili su u Ministarstvu.

Amerikanci sve snimali

Američki komercijalni sateliti iz Maksara snimali su aerodrom strateške avijacije u Engelsu pre pokušaja Ukrajine da nanese udarac mlaznim bespilotnim letelicama, otkrili su dopisnici RIA Novosti.


 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike