Rusija: Odbijen novi napad dronom na Sevastopolj

08.11.2022

08:34

0

Letelica oborena iznad vode

Rusija: Odbijen novi napad dronom na Sevastopolj
dron - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su danas najverovatnije oborili dron iznad Sevastopolja, saopštio je guverner Mihail Razvožajev.

- Protivvazdušna odbrana je jutros delovala u Sevastopolju. Prema prvim podacima, bespilotna letelica je oborena iznad vode - saopštio je Razvožajev na Telegramu.

Moskva je ranije optužila Kijev da je krajem oktobra uz britansku logističku podršku izveo udar na Sevastopolj, na Krimu, uz pomoć dronova, i saopštila da su brodovi Crnomorske flote odbili ovaj napad.

Njujork tajms je tada objavio da Ukrajina stoji velikog, ali neuspešnog napada dronom, iako kijevski zvaničnici nisu priznali odgovornost za incident.

Rusko ministarstvo odbrane je okrivilo Ukrajinu za teroristički napad rekavši da su ga ukrajinske snage sprovele pod nadzorom britanskih stručnjaka.

Napad, koji je uključivao devet vazdušnih i sedam mornaričkih dronova, imao je za metu plovila ruske Crnomorske flote u Sevastopolju. Odbijen je, a samo jedan brod je zadobio manju materijalnu štetu, naveli su zvaničnici.

Moskva je saopštila tada da su dronovi lansirani iz Odese.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike