Kanje Vest izjavio da mu se dopada Hitler: Nakon skandaloznih izjava branio i naciste (VIDEO)

02.12.2022

14:07

0

Tokom pojavljivanja u emisiji Infovars u četvrtak, Vest je posle neadekvatnih komentara o Jevrejima hvalio i bivšeg nacističkog vođu

Kanje Vest izjavio da mu se dopada Hitler: Nakon skandaloznih izjava branio i naciste (VIDEO)
Kanje Vest - Copyright Printscreen Youtube/Daily Kos

Reper Kanje „Je“ Vest priznao je da obožava Adolfa Hitlera, rekavši voditelju Infovarsa i teoretičaru zavere Aleksu Džounsu da mu se „sviđa“ bivši nacistički vođa i da „vidi i dobre stvari“ u njemu.

Tokom pojavljivanja u emisiji Infovars u četvrtak, Vest je posle neadekvatnih komentara o Jevrejima hvalio i Hitlera.

Kada je Džouns pokušao da odbrani Vestove ranije antisemitske komentare, rekavši da nije nacista i da ne „zaslužuje da bude demonizovan“, reper je brzo odbio pomoć.

- Vidim i dobre stvari u Hitleru - odgovorio je sa crnom kapuljačom na glavi koja mu je prekrivala celo lice.

Džouns je pokušao da se vrati na antisemitizam, optužujući repera da ima „malo Hitlerovog fetiša“, ističući da on lično nije obožavatelj Hitlera, ali je Vest jednostavno odgovorio: „Sviđa mi se Hitler“.

- Svako ljudsko biće ima nešto vredno što je iznedrilo, posebno Hitler - izjavio je budući kandidat na predsedničkim izborima u SAD.

Voditelj Infovarsa prasnuo je u smeh nakon što je Vest rekao da voli Jevreje, „ali takođe voli i naciste".

Kako se emisija vraćala sa reklamne pauze, Vest je dalje elaborirao, pozivajući slušaoce da „prestanu da omalovažavaju naciste sve vreme“ jer su i oni „učinili dobre stvari“.

Dalje je okrivio „jevrejske medije“ što su naveli ljude da misle da nacisti i Hitler nisu ponudili „ništa vredno“ svetu.

- Volim Hitlera, volim cioniste. Volim sve - rekao je zatim reper. Vest se pojavio u emisiji zajedno sa kontroverznim desničarskim komentatorom Nikom Fuentesom.

Poslednjih nedelja reper je bio na udaru kritika zbog svojih izjava o Jevrejima, uključujući i izjavu u oktobru da ide u „smrtnu borbu 3 protiv Jevreja“. Komentari su izazvali burne reakcije koje su prisilile niz brendova da prekinu veze sa njim.

Izopšteni reper je prošle nedelje potvrdio da će se još jednom kandidovati za predsednika SAD 2024. godine. Prethodno se kandidovao kao nezavisni kandidat 2020. godine, ali je dobio samo 50.000 glasova.

On je takođe ove nedelje tvrdio da je američka Služba za unutrašnje prihode (IRS) zamrznula njegove bankovne račune i rekla mu da duguje oko 50 miliona dolara poreza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike