Ponovo u trci: Kanje Vest objavio kandidaturu za predsednika SAD 2024, imao nečuvenu ponudu za Trampa! (VIDEO)

25.11.2022

11:21

0

U snimku on tvrdi da je tražio od bivšeg predsednika da mu bude potpredsednik

Ponovo u trci: Kanje Vest objavio kandidaturu za predsednika SAD 2024, imao nečuvenu ponudu za Trampa! (VIDEO)
Kanje Vest - Copyright AP Photo/Michael Wyke

Reper Kanje Vest rekao je da namerava da se kandiduje za predsednika Sjedinjenih Američkih Država 2024. godine, bez obzira na nekoliko skandala koje je izazvao svojim nedavnim ponašanjem.

Zvezda, koja je legalno promenila ime u Je, objavila je video sa logoom svoje kampanje na društvenim mrežama, pored natpisa Ye 24.

U snimku on tvrdi da je tražio od Donalda Trampa da mu bude potpredsednik.

Vest se ranije kandidovao za predsednika 2020. godine, ali je ta kampanja propala, privlačeći jedva 70.000 glasova.

U video-snimku koji je objavljen nedugo nakon što je Vest primećen u Trampovom golf-klubu Mar-A-Lago ranije ove nedelje, u pratnji Nika Fuentesa, istaknutog belog nacionaliste, on je rekao da je zbog njegovog zahteva za potpredsednika bivši predsednik, koji je nedavno pokrenuo sopstvenu kampanju za reizbor, "ozbiljno uznemiren".

U video snimku pod nazivom Mar-A-Lago Debrief, Vest je tvrdio: „Tramp je u suštini počeo da vrišti na mene za stolom, govoreći mi da ću izgubiti".

 

 

Pokretanje Vestove kampanje dolazi u trenutku kada se reper suočava sa brojnim kontroverzama.

On je izazvao buru kritika nakon što je prisustvovao Nedelji mode u Parizu u majici sa sloganom "Životi belaca su važni" - fraza koju su usvojili beli suprematisti, koji su počeli da je koriste 2015. kao odgovor na pokret "Životi crnaca su važni".

Vest je tada tvrdio da su njegovi kritičari dobili novac od stranih zaverenika jevrejskog naroda.

Dok je nastavio da daje antisemitske komentare na internetu i u televizijskim intervjuima, 45-godišnjaka je odbacila njegova agencija za talente, dok su modne kompanije, uključujući Gap, Adidas i Balensijagu, rekle da više neće raditi s njim.

Muzičar je kasnije prokomentarisao da je izgubio "2 milijarde dolara u jednom danu".

Ranije ove nedelje časopis "Roling stoun" objavio je tvrdnje da je Vest koristio "porno, maltretiranje i igre uma" da stvori "toksično okruženje" među zaposlenima Adidasa koji rade na obući njegovog brenda "Yeezy".

Kompanija je u četvrtak saopštila da je pokrenula nezavisnu istragu o tvrdnjama.

Profimedia
Kanje Vest

Kada se Vest kandidovao za predsednika 2020. godine, najavio je svoju kampanju prekasno da bi se pojavio na glasačkim listićima u najmanje šest država.

Održao je samo jedan miting, na kojem se rasplakao dok je pričao o abortusu i finansirao je samo dva televizijska oglasa. Na kraju je bio kandidat samo u 12 država.

Kontroverzni saradnik

Za svoju kandidaturu za 2024. reper je sugerisao da je angažovao komentatora Mila Janopulosa za menadžera kampanje.

Bivšeg urednika desničarske publikacije "Breitbart", Janopulosa, mejnstrim konzervativci uglavnom su izbegavali nakon što se 2017. pojavio video na kojem se čini da opravdava pedofiliju. On je rekao da su komentari bili "duhoviti", tvrdeći da je njima izražavao svoje "gađenje" prema seksualnom zlostavljanju maloletnika.

Nedavno je Janopolous radio kao pripravnik za republikansku kongresmenku Mardžori Tejlor Grin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike