Ivanka Tramp se povukla iz politike: Uvek ću voleti i podržavati svog oca (FOTO)

16.11.2022

14:49

0

Nije odmah bilo jasno da li će njen suprug, Džered Kušner, učestvovati u kampanji svog tasta

Ivanka Tramp se povukla iz politike: Uvek ću voleti i podržavati svog oca (FOTO)
Donald i Ivanka Tramp - Copyright AP Photo/Evan Vucci, File

Ivanka Tramp, koja je bila viši savetnik Bele kuće tokom Trampove administracije, saopštila je da je odlučila da se odmari od politike.

Najstarija ćerka bivšeg predsednika Donalda Trampa nije prisustvovala njegovom govoru u utorak uveče u njegovoj vili Mar-a-Lagu na Floridi, gde je najavio svoju ponovnu kandidaturu za predsednika SAD 2024. Ivanka je sada precizirala da neće učestvovati u njegovoj trećoj predsedničkoj kampanji.

- Volim svog oca mnogo. Ovog puta biram da dam prednost svojoj maloj deci i privatnom životu koji stvaramo kao porodica. Ne planiram da se bavim politikom - rekla je ona.

- Iako ću uvek voleti i podržavati svog oca, u budućnosti ću to činiti van političke arene. Zahvalna sam što sam imala čast da služim američkom narodu i uvek ću biti ponosna na mnoga dostignuća naše administracije - dodala je ona.

Ovu svoju izjavu Ivanka je kasnije objavila na Instagramu.

Nije odmah bilo jasno da li će njen suprug, Džered Kušner (41), koji je takođe bio viši savetnik Bele kuće, učestvovati u kampanji. Kušner je prisustvovao govoru koji je Tramp održao u utorak uveče, dok Ivanka nije.

Printscreen Instagram/ivankatrump
Stori Ivanke Tramp

Kušner je bio viši savetnik predsednika u Beloj kući i direktor Kancelarije za američke inovacije.

Kušner i Ivanka imaju troje male dece.

Otkako su prošle godine napustili vladu, oboje su u izvesnoj meri ostali u centru pažnje. Oboje su svedočili satima ove godine pred istražiteljima u komisiji Predstavničkog doma koji su istraživali pobunu 6. januara 2021.

U video-svedočenju prikazanom tokom poslednje javne rasprave u oktobru Ivanka Tramp je rekla da je prihvatila zaključak tadašnjeg državnog tužioca Vilijama Bara da nije bilo široko rasprostranjene prevare na izborima 2020. Dan kasnije bivši predsednik je kritikovao svoju ćerku na svojoj platformi Trut soušl, rekavši: „Ivanka Tramp nije bila uključena u gledanje niti proučavanje rezultata izbora. Ona se odavno odjavila i, prema mom mišljenju, samo pokušava da poštuje Bila Bara i njegovu poziciju glavnog tužioca“.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike