Kralj Čarls i princ Vilijam su poludeli kad su videli šta je Tramp napisao o Kejt Midlton: Dali su sve od sebe da on ne dođe u Britaniju

06.11.2022

07:05

0

Nova biografija otkriva detalje o odnosu članova kraljevske porodice sa bivšim američkim predsednikom

Kralj Čarls i princ Vilijam su poludeli kad su videli šta je Tramp napisao o Kejt Midlton: Dali su sve od sebe da on ne dođe u Britaniju
Copyright Profimedia

Kralj Čarls i princ Vilijam izgovorili su „bujice vulgarnosti“ nakon što su čuli komentare Donalda Trampa o skandalu sa fotografijama Kejt Midlton iz 2012, na kojima se unča bez gornjeg dela kupaćeg, piše u novoj biografiji koja je objavljena ove nedelje.

Kejt, tada vojvotkinja od Kembridža, neslavno je fotografisana kako se sunča bez gornjeg dela kupaćeg na privatnom imanju u Francuskoj dok je bila na odmoru sa suprugom, princom Vilijamom.

Fptpgrafije su kasnije objavljene u francuskom tabloidu "Closer" i izazvale su široko negodovanje javnosti.

- Kejt Midlton je sjajna, ali ne bi trebalo da se sunča gola. Kriva je samo ona. Ko ne bi fotografisao Kejt i zaradio mnogo novca ako se obnaži i sunča? Hajde, Kejt - napisao je tada Tramp na Tviteru.

Prema odlomcima iz biografije „Kralj: Život Čarlsa III“ Kristofera Andersena do kojih je došao Njuzvik, Trampov komentar vezan za Kejt „doveo je do onoga što je jedan batler Klarens Hausa nazvao 'bujicama vulgarnosti' princa Čarlsa i njegovog sina”.

Godinama kasnije, 2019, Čarls, tada princ od Velsa, navodno je bio „razočaran“ kada ga je Tramp u tvitu nazvao „princ od kitova“, umesto princ od Velsa.

AP Photo/Chris Seward
Donald Tramp

Andersen, autor bestselera „Dana kada je Dajana umrla“, piše da Trampova prethodna tvrdnja da je „mogao 'imati princezu Dajanu da je hteo' ali samo ako je prošla test na HIV“ sigurno nije pomogla Čarlsovom mišljenju o njemu.

Kada je tadašnji predsednik Tramp rekao da ima „veoma dobrih ljudi na obe strane“ posle mitinga belih nacionalista u Šarlotsvilu u Virdžiniji 2017. godine, i Čarls i prinčevi Vilijam i Hari su „zapalili telefonske linije između Klarens hausa i Kensingtonske palate“ pokušavajući da obeshrabre Trampovu planiranu posetu Velikoj Britaniji, do koje na kraju nije došlo.

- Tokom 2017. i 2018. godine Britanci su izgledali gotovo jednako fascinirani Trampom koji je tvitovao kao i njihovi američki rođaci. Kraljevska porodica nije bila izuzetak. U svakoj prilici, uključujući i svadbu princa Harija, Čarls je svoje bogate i uticajne američke prijatelje držao po strani i suptilno ih podsticao da traže informacije - piše Andersen.

Henry Nicholls/Pool Photo via AP
 

Uprkos tome, bilo je važno da Čarls ne gura svoje poznanike sa druge strane bare previše - pošto su neki od donatora njegovih dobrotvornih organizacija, „uključujući i one sa najdubljim džepom, bili Trampove pristalice“.

Najavljena da će biti objavljena 8. novembra, Andersenova knjiga će debitovati tačno dva meseca nakon smrti majke kralja Čarlsa, kraljice Elizabete II. Sa 73 godine Čarls je bio naslednik sa najdužim stažom i najstarija osoba koja je stupila na britanski tron.

„Kralj“ će takođe stići na police pre dugo očekivanih memoara princa Harija, pod nazivom „Rezervni“, koji će biti objavljeni 10. januara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike