Mask ne haje za kritike, sada dao ultimatum zaposlenima u Tviteru: Imate rok do sutra...

16.11.2022

13:04

0

Autor: J. S. J.

Uvid u kopiju poruke je imao Rojters, a prvi je objavio "Vašington post", a jedna osoba koja je primila poruku na Tviteru potvrdila je njen sadržaj

Mask ne haje za kritike, sada dao ultimatum zaposlenima u Tviteru: Imate rok do sutra...
Copyright AP Photo/Yuki Iwamura

Američki milijarder Ilon Mask je, uprkos kritikama i na društvenoj mreži Tviter čiji je vlasnik odnedavno, nakon otkaza zaposlenima u kompaniji sada poslao poruku osoblju u kojoj im je dao rok da do sutra odluče da li žele da ostanu u kompaniji uz „produženo radno vreme i visok intenzitet posla“ ili da uzmu otpremninu u iznosu tromesečnih zarada.


Mask je naveo da će smatrati da je svaki zaposleni dao otkaz ako do četvrtka uveče po njujorškom vremenu nije kliknuo na link koji potvrđuje da „želite da budete deo novog Tvitera“, izveštava Rojters.

Uvid u kopiju poruke je imao Rojters, a prvi je objavio "Vašington post", a jedna osoba koja je primila poruku na Tviteru potvrdila je njen sadržaj.

Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtev britanske agencije za komentarom.

-U perspektivi, da bismo ostvarili prodor Tvitera 2.0 i uspeli u sve konkurentnijem svetu, moraćemo da budemo ekstremno angažovani. To će podrazumevati duge radne sate uz visok intenzitet rada. Samo će izuzetan radni učinak dobiti prolaznu ocenu- navodi se u poruci Maska.

On je dodao da će vođenje Tvitera biti mnogo više oslonjeno na inženjering pod njegovim vođstvom, i da će „oni koji pišu sjajan kod činiti većinu našeg tima i imati najveći uticaj“.

Mask je pre nekoliko dana obavestio mejlom zaposlene u kompaniji da se pripreme za „teška vremena koja predstoje“ i da se zabranjuje rad od kuće, osim ako on to lično ne odobri, izvestio je danas "Blumberg njuz".

Nova pravila, koja odmah stupaju na snagu, predviđaju da zaposleni budu u kancelariji najmanje 40 sati nedeljno, dodao je Mask u mejlu u koji je uvid imala njujorška agencija.

Mask konstantno kritikuje Tviterovu potrošnju i kulturu rada navodeći da je kompaniji potrebno veliko smanjenje rashoda i ponovno pokretanje njenih servisa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike