Šta je sledeće?! Posle otkaza Mask zaposlenima u Tviteru ukida i rad od kuće!

10.11.2022

11:16

0

Autor: J. S. J.

On je naveo da “nema načina da se ulepša slika" o ekonomskim izgledima niti kako će to uticati na Tviter kao kompaniju zavisnu od reklama

Šta je sledeće?! Posle otkaza Mask zaposlenima u Tviteru ukida i rad od kuće!
Elon Mask - Copyright Hannibal Hanschke/Pool via AP

Novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask, obavestio je mejlom zaposlene u kompaniji da se pripreme za „teška vremena koja predstoje“ i da se zabranjuje rad od kuće, osim ako on to lično ne odobri, izvestio je danas "Blumberg njuz".

Nova pravila, koja odmah stupaju na snagu, predviđaju da zaposleni budu u kancelariji najmanje 40 sati nedeljno, dodao je Mask u mejlu u koji je uvid imala njujorška agencija.

On je naveo da “nema načina da se ulepša slika" o ekonomskim izgledima niti kako će to uticati na Tviter kao kompaniju zavisnu od reklama.

Pre Maskovog dolaska, Tviter je imao trajan aranžman sa zaposlenima za rad sa bilo kog mesta, pri čemu su se mnogi od njih na statru opredelili za rad na daljinu zbog pandemije. To je bila jedna od prvih tema na zajedničkom sastanku Maska sa osobljem Tvitera nakon što je proletos najavio kupovinu te kompanije. On je još tada rekao da je protiv rada na daljinu i da će odobravati izuzeće od tog pravila isključivo od slučaja do slučaja.

-Pred nama je težak put koji će zahtevati intenzivan rad za postizanje uspeha“, napisao je Mask u poruci zaposlenima. U drugom mejlu je dodao da je „u narednih nekoliko dana apsolutni prioritet pronalaženje i suspendovanje svih verifikovanih botova/trolova/spamova” sa ove društvene mreže, navodi "Blumberg".

Tviter je pod Maskovim vođstvom skoro dve nedelje, a za to vreme on je otpustio otprilike polovinu radne snage i većinu dotadašnjih visokih menadžera.

Ovo nije jedina velika promena. I za korisnike ove deruštvene mreže nije sve isto. 

Naime, šef ove društvene mreže je podigao cenu pretplate na Tviter Blu opciju (pistup premijum funkcijama) na osam dolara, koja uključuje i verifikaciju korisnika. Mask je u mejl poruci radnicima dodao da želi da pretplate čine polovinu prihoda Tvitera.

Inače, milijrader je kupio Tviter za neverovatne 44 milijarde dolara.

Rekiao je da kupuje kompaniju "Tviter" kako bi pomogao čovečanstvu.

- Mnogo se spekuliše o tome zašto sam kupio Tviter i šta mislim o marketingu. Skoro sve spekulacije su bile pogrešne. Kupio sam Tviter zato što je važno za budućnost civilizacije da imamo zajednički digitalni gradski trg, gde se može debatovati o širokom spektru ubeđenja na zdrav način, bez pribegavanju nasilju. Trenutno postoji velika opasnost da će se društvene mreže podeliti na krajnju levicu i krajnu desnicu što bi dovelo do još više mržnje i podela u našem društvu. 

-U nemilosrdnoj trci za klikovima, većina tradicionalnih medija podilazi tim ekstremima, jer veruju da im to donosi novac, ali na taj način se gubi mogućnost za dijalog. Zato sam kupio Tviter. Nisam to učinio zato što sam mislio da će to biti lako. Nisam to učinio zbog novca. Učinio sam to kako bih pokušao da pomognem čovečanstvu, koje volim. I to radim sa poniznošću, prepoznajući da je neuspeh, jureći ka ovom cilju, uprkos našim najvećim naporima, zaista velika mogućnost.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike