Pao u nemilost naroda: Većina građana SAD ne želi da se Bajden ponovo kandiduje za predsednika

09.11.2022

12:21

0

Veliki procenat demokratskih birača ga ne podržava, dok su republikanci uvereni da je on loš izbor za šefa države

Pao u nemilost naroda: Većina građana SAD ne želi da se Bajden ponovo kandiduje za predsednika
bajden - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Više od dve trećine glasača za kandidate za Predstavnički dom SAD ne želi da se predsednik Džozef Bajden kandiduje za reizbor 2024. godine, prema prvim rezultatima izlazne ankete koju je sproveo "Edison Research", piše Si-En-En.

Nešto više od polovine demokratskih birača (ni svaki šesti od 10) reklo je da bi Bajden trebalo da se kandiduje za drugi mandat. Otprilike devet od deset republikanskih birača i više od sedam od deset nezavisnih birača reklo je da ne želi da on ponovo bude u prilici da se takmiči za mesto predsednika.

Bajdenov rejting pao je na 36 odsto u julu, što je njegov najniži nivo od kada je postao predsednik. Anketa Rojtersa/Ipsosa ustanovila je da je on u ponedeljak, dan pre međuizbora, bio na 39 odsto.

Bajden je izabran za predsednika 2020. godine, pobedivši tadašnjeg predsednika Donalda Trampa. Bajdenove ocene učinka narušile su, između ostalog, visoka stopa inflacije i rastuće cene gasa.

Neki republikanci su takođe kritikovali Bajdena zbog pisanja „blanko čekova“ za Ukrajinu usred njenog sukoba sa Rusijom, istovremeno ga pozivajući da se fokusira na ekonomiju i druge unutrašnje poslove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike