Ovako je izgledao napad dronovima na moćnu rusku flotu: Rusi se odbranili, oštećen jedan brod (VIDEO)

01.11.2022

11:55

0

Autor: 24sedam

Učestvovalo devet vazdušnih i sedam mornaričkih dronova

Ovako je izgledao napad dronovima na moćnu rusku flotu: Rusi se odbranili, oštećen jedan brod (VIDEO)
Napad dronom u Sevastopolju - Copyright YouTube/Printscreen

Ruska Crnomorska flota bila je na udaru ukrajinskih dronova tokom vikenda, a kako je to izgledalo, vidi se u nekoliko objavljenih snimaka.

Sumnja se da je oštećen brod "Admiral Makarov", a rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je napad, koji je uključivao devet vazdušnih i sedam mornaričkih dronova, imao za metu plovila ruske Crnomorske flote u Sevastopolju. napad je odbijen, a samo jedan brod je zadobio manju materijalnu štetu, naveli su zvaničnici.

U međuvremenu, "Njujork tajms" je objavio da Ukrajina stoji iza velikog, ali neuspešnog napada dronom na Krimu, iako kijevski zvaničnici nisu priznali odgovornost za incident.

Rusko ministarstvo odbrane je okrivilo Ukrajinu za teroristički napad, rekavši da su ga ukrajinske snage sprovele pod nadzorom britanskih stručnjaka.

Rusi su naveli i da su dronovi pronađeni i potom odneti na ispitivanje, a prema njihovim navodima, bili su opremljeni modulima za navigaciju kanadske proizvodnje. Kako se dodaje, ukrajinske pomorske bespilotne letelice lansirane su iz oblasti Odese i koristile su zonu bezbednosti "žitnog koridora".

Sa druge strane, Ukrajinci tvrde da nije oštećen samo jedan brod već da je moguće da je nekoliko ruskih plovila potonulo.

Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezbeđenje "žitnog koridora".

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike