Aktivirali se FBI, granična i državna policija: Plemenski sukob u Americi odneo dva života

22.10.2022

21:58

0

Potraga se preko noći proširila na grad Nespelem, blisko povezanu zajednicu oko 30 kilometara od Kelera, uz pomoć 10 agencija za sprovođenje zakona

Aktivirali se FBI, granična i državna policija: Plemenski sukob u Americi odneo dva života
Ilustracija - Copyright Profimedia

Trojica osumnjičenih uhapšena su nakon što su dvojica muškaraca ubijena, a policajac upucan u plemenskom rezervatu u Vašingtonu.

Policija je identifikovala dvojicu osumnjičenih kao Karija Pinkama i Zakarija Holta, ali nije navela ime trećeg uhapšenog

Vlasti su u petak saopštile da su uhapsile trojicu osumnjičenih za ubistvo dve osobe i pucanje na policajca nakon jednodnevne potrage u plemenskom rezervatu na severoistoku Vašingtona.

Služba za hitne slučajeve plemena Kolvil saopštila je u petak uveče na Fejsbuku da je treći osumnjičeni uhapšen u Elmer Sitiju, jednoj od nekoliko malih zajednica u ruralnom rezervatu. Ranije tokom dana uhapšena su još dvojica.

 

 

Potraga za osumnjičenima je počela nakon što je plemenska policija Kolvil odgovorila na izveštaj o pucnjavi u Keleru, maloj zajednici oko 450 kilometara istočno od Sijetla. 

Policajci su pronašli dve mrtve osobe, a policajac koji je naišao na vozilo za koje se navodi da je napustilo lice mesta je upucan u ruku.

Policija je identifikovala dvojicu osumnjičenih kao Karija Pinkama i Zakarija Holta. Nisu objavili ime trećeg čoveka koji je uhapšen. Takođe nisu objavili mogući motiv ubistava.

Potraga se preko noći proširila na grad Nespelem, blisko povezanu zajednicu oko 30 kilometara od Kelera, uz pomoć 10 agencija za sprovođenje zakona, uključujući FBI, državnu policiju Vašingtona i graničnu patrolu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike