Američki predsednik se zbunio tokom intervjua: Zastao na trenutak, zaboravio ko je doktor Bajden? (VIDEO)

22.10.2022

12:00

0

Voditelj je morao da ga dozove kad je video da ne počinje da mu odgovara na pitanje

Američki predsednik se zbunio tokom intervjua: Zastao na trenutak, zaboravio ko je doktor Bajden? (VIDEO)
džo Bajden - Copyright Printscreen Twitter/RNCResearch

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden na trenutak se izgubio tokom intervjua za MSNBC kada su ga pitali da li njegova supruga Džil Bajden želi da se on ponovo kandiduje 2024.

- Nisam doneo tu zvaničnu odluku, ali to mi je namera... Da se ponovo kandidujem i imaćemo vremena da donesemo tu odluku - rekao je Bajden Džonatanu Kejpehartu iz MSNBC-a u intervjuu emitovanom u petak uveče.

- Doktor Bajden je za to? - Pitao je Kejphart kao nastavak, ali je dočekan dugom, neprijatnom tišinom, a Bajden je delovao kao da se zamislio dok je gledao u pod, pa se činilo da nije razumeo na koga se ondosi pitanje.

- Gospodine predsedniče... - na kraju mu se obratio sagovornik.

- Doktor Bajden misli da, moja žena misli da ja, hm, da radimo nešto veoma važno - rekao je na kraju Bajden.

Bajden (79) bi na kraju drugog mandata imao 86 godina kad bi 2024. bio ponovo izabran. On nije zvanično potvrdio još jednu kandidaturu za Belu kuću jer demokrate brinu o njegovoj sposobnosti i mentalnom stanju koje bi moglo da se pogorša u narednim godinama.

 

 

Skoro dve trećine Amerikanaca, uključujući većinu demokrata, reklo je da su barem „donekle zabrinuti“ za mentalno zdravlje predsednika Bajdena, prema anketi Issues & Insights/TIPP, objavljenoj ranije ovog meseca.

Zabrinutost zbog Bajdenovog mentalnog zdravlja skočila je za 13 odsto među demokratama od avgusta nakon Bajdenovog šokantnog gafa u kojem je pokušao da uoči kongresmenku Indijane - zaboravivši da je umrla ranije ove godine.

Prošlog meseca, anketa USA Todej/Ipsos pokazala je da više od polovine demokratskih birača smatra da predsednik Bajden ne bi trebalo da traži reizbor 2024. godine, ističući da žele promenu u stranci.

U anketi Foks njuza objavljenoj u nedelju samo 33 odsto Amerikanaca reklo je da bi glasalo za Bajdena ako bi se izbori 2024. održali danas, dok je 54 odsto reklo da bi glasalo za drugog kandidata.

Pored toga, 56 odsto glasača istako je da samtra da Bajden nema „mentalnu stabilnost“ da bi bio predsednik, dok 40 odsto misli da ima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike