Kijev preti uništavanjem brane Kahovske hidroelektrane, građani se evakuišu na levu stranu Dnjepra

18.10.2022

19:48 >> 22:14

0

Pratite sva dešavanja u Ukrajini uz 24sedam

Kijev preti uništavanjem brane Kahovske hidroelektrane, građani se evakuišu na levu stranu Dnjepra
Ukrajina Rusija sukob - Copyright AP/Bullit Marquez/Bernat Armangue Tanjug/Tony Overman/The Olympian via AP/Dave Thompson

U toku je 237.dan sukoba u Ukrajini.

Eksplozije u Kijevu, Nikolajevu, Donbasu i Donjecku.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je istakao da se ključne bitke u Donbasu vode oko gradova Bahmut i Soledar.

Rusija nastavlja napade na vojne ciljeve i energetsku infrastrukturu Ukrajine. Tvrdi da je sprečen pokušaj Ukrajine da probije rusku odbranu u regionu Hersona.

Šta znamo do sada

U toku je 237. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Posle referenduma u LNR, DNR, Hersonu i delovima Zaporoške oblasti, ta područja su pripojena Rusiji posebnim ukazom Vladimira Putina. Zapad ne priznaje referendume

- Sabotaža gasovoda Severni tok i Severni tok 2 u Baltičkom moru

- Rusija proglasila delimičnu mobilizaciju

- Eksplozija na Krimskom mostu

- Posle napada na Krimski most usledio veliki udar ruske vojske na Kijev i druge gradove

- Misija IAEA u Zaporožju

- Švedska i Finska i zvanično pozvane u NATO, Ukrajina poslala zahtev za članstvo

- EU razmatrala da se zabrani ulazak Rusima na godinu dana

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali na pola puta

23.26 - SAD,Velika Britanija i Francuska traze raspravu o iranskim dronovima u SB

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska planiraju da na sednici Saveta bezbednosti UN iza zatvorenih vrata u sredu pokrenu pitanje navodnih isporuka oružja iz Irana Rusiji, nakon što je Ukrajina optužila Moskvu da je nabavkom bespilotnih letelica prekršila rezoluciju tog tela, saopštile su neimenovane diplomate.

22.40 - Kijev označio Čečeniju kao okupiranu teritoriju

Ukrajinski parlament usvojio je danas rezoluciju kojom se Čečenska Republika Ičkerija označava kao privremeno okupirana ruska teritorija nastala, kako je navedeno, kao rezultat agresije kojom je prekršena povelja Ujedinjenih nacija.

Za rezoluciju je glasalo 290 poslanika Vrhovne rade od ukupno 352 prisutna poslanika.

Profimedia


Ukrajinski parlament je osudio navodne ratne zločine koje je Rusija počinila u ratu sa Čečenijom i "sve zločine počinjene od 19. veka do danas".

22.39 - MIP Rusije: Nismo i ne pretimo Ukrajini nuklearnim oružjem

Rusija nije pretila i ne preti Ukrajini nuklearnim oružjem, izjavio je Konstantin Voroncov, zamenik direktora Departmana za neširenje i kontrolu nad naoružanjem Ministarstva inostranih poslova Rusije.

- Rusija nije i ne preti Ukrajini nuklearnim oružjem. Istovremeno, ozbiljnu zabrinutost su izazvale izjave kijevskih vlasti o mogućnosti revizije nenuklearnog statusa Ukrajine, što bi označilo pokušaj dobijanja nuklearnog oružja nauštrb režima Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja (NPT). Uzimajući u obzir nedavne izjave Kijeva da je neophodno da NATO članice preventivno napadnu Rusiju nuklearnim oružjem, ovo je dvostruko nedopustivo i kategorički neprihvatljivo - objasnio je Voroncov na sednici Prvog komiteta Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

21.47 - Berluskoni: Ponovo sam bio u kontaktu sa Putinom

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je ponovo bio u kontaktu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da je nedavno razmenio sa njim prijateljska pisma, preneo je Rojters pozivajući se na audio-snimak koji je danas objavila italijanska agencija La prese.

AP Photo/Antonio Calanni

21.17 - Vazdušna opasnost objavljena je u Poltavskoj, Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine, saopštile su lokalne vlasti

21.13 - Patrijarh Kiril i mitropolit Joanikije služili zajedničku liturgiju: Srbija nikada nije bila na strani neprijatelja Rusije 

21.12 - Pentagon nema informacije da je Iran obećao Rusiji rakete

Pentagon je danas saopštio da trenutno ne raspolaže informacijama koje bi potvrdile izveštaje da je Iran obećao Rusiji da će joj obezbediti balističke rakete, uz dodatne količine dronova.

Pixabay
 

- Ne raspolažem informacijama koje bi tako nešto potvrdile - izjavio je brigadni general Patrik Rajder na brifingu za medije, prenosi Glas Amerike.

Agencija Rojters je prethodno javila, pozivajući se na izjave dvoje visokih iranskih zvaničnika, kao i dvoje diplomata, da je Iran dao obećanje Rusiji da će joj, osim dronova, obezbediti i rakete zemlja-zemlja.

21.01 - Lavrov: Ruske diplomate na Zapadu rade u nehumanim uslovima

Nema smisla održavati prethodno diplomatsko prisustvo u zapadnim zemljama jer ruske diplomate tamo rade u uslovima koji se teško mogu nazvati humanim, izajvio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u obraćanju diplomiranim kolegama koji prvi put preuzimaju diplomatske dužnosti.

Ruske diplomate u zapadnim zemljama neprekidno su suočene sa problemima i pretnjom od stresnih situacija, a što je najvažnije za diplomate, nema posla otkada je Evropa presekla sve ekonomske odnose sa Rusijom, rekao je Lavrov, preneo je TAS S.

Šef ruske diplomatije je istakao da je Zapad stao na stranu onih koji žele da ožive nacizam, jer podržava Ukrajinu.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool
Sergej Lavrov

U tim uslovima, Rusija se okreće zemljama koje su spremne na ravnopravnu i obostrano korisnu saradnju, naveo je Lavrov.

20.56 - Granatirano predgrađe Energodara

Ukrajinska vojska granatira predgrađe Energodara, evidentirano je oko 10 udara na području termoelektrane i industrijske zone, saopštila je gradska administracija.

Prema saopštenju, hitne službe u gradu za sada nemaju informacije da u granatiranju ima povređenih.

20.16 - Hrađani Hersonske oblasti se prebacuju na levu stranu Dnjepra

Vršilac dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saljdo saopštio je da je doneta odluka da se građani više opština prebace na levu obalu Dnjepra.

Kako je naveo, Kijev preti uništavanjem brane Kahovske hidroelektrane zbog čega postoji opasnost od potopljavanja desne obale Hersonske oblasti.

18.45 - Ruski bombarderi vežbali 12 sati iznad Pacifika

Dva ruska strateška bombardera tipa "Tupoljev 95" izvela su, u pratnji lovaca "Mig-31", planirane letove iznad neutralnih voda u Pacifiku, kao i u Beringovom i Ohotskom moru, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Russian Defense Ministry Press Service via AP

18.35 - Ukrajinci granatirali selo Bela Berjozka

Ukrajinske snage gađale su selo Bela Berjozka u Brjanskoj oblasti, a prema preliminarnim podacima nema žrtava, saopštio je gubernator Brjanska Aleksandar Bogomaz.

Pogođene su dve kuće.

Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije i hitne službe nalaze se na mestu požara izazvanog granatiranjem.

18.27 - U granatiranju sela Bela Berjozka u ruskoj Brjanskoj oblasti pogođene dve kuće

Ukrajinske snage gađale su selo Bela Berjozka u Brjanskoj oblasti, a prema preliminarnim podacima nema žrtava, saopštio je gubernator Brjanska Aleksandar Bogomaz.

 

 

Pogođene su dve kuće.

Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije i hitne službe nalaze se na mestu požara izazvanog granatiranjem.

18.15 - Više od 1.100 gradova i sela ostalo bez struje

Više od 1.100 ukrajinskih gradova i sela ostalo je bez struje nakon 10 dana ruskih napada na ukrajinske energetske objekte, saopštile su danas ukrajinske vlasti.

Portparol ukrajinske hitne službe Oleksandar Horunži rekao je na konferenciji za novinare da je Rusija u proteklih 10 dana izvela oko 190 masovnih napada raketama, dronovima, kamikazama i artiljerijom u 16 ukrajinskih regiona i u gradu Kijevu, preneo je Gardijan.

AP Photo/Leo Correa

- Do sada su odsečena 1.162 naselja u Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Žitomirskoj, Harkovskoj, Donjeckoj, Zaporoškoj, Luganskoj, Nikolajevskoj, Hersonskoj oblasti. Više od 70 ljudi je poginulo, a 240 je povređeno u napadima - rekao je Horunži.

17.55 - Grčka građanima: Odmah napustite Ukrajinu

Grčko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas grčke građane da ne putuju u Ukrajinu i apelovalo na one koji su i dalje u toj zemlji da je odmah napuste.

17.44 - Stoltenberg: NATO uskoro isporučuje Ukrajini jedinice za borbu protiv dronova

Severoatlantski savez će u najskorije vreme isporučiti Ukrajini stotine jedinica opreme za borbu protiv bespilotnih letelica, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg govoreći na berlinskom spoljnopolitičkom forumu.

AP Photo/Bernat Armangue
Jens Stoltenberg

- NATO će narednih dana isporučiti sisteme za borbu protiv bespilotnih letelica, stotine aktivnih stanica za ometanje - precizirao je Stoltenberg.

17.15 - Cilj SAD je da Ukrajini obezbede „maksimalno jaku“ poziciju pre početka mirovnih pregovora s Rusijom

Sjedinjene Američke Države nameravaju da Ukrajini obezbede „maksimalno jaku“ poziciju pre početka mirovnih pregovora s Rusijom, izjavila je zamenica državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid.

- SAD pružaju Ukrajini izuzetnu podršku, uključujući ekonomsku, vojnu i humanitarnu pomoć. Pružanjem ove podrške želimo da Kijevu obezbedimo maksimalno jaku poziciju za početak pregovora - istakao je Donfrid.

17.05 - Termoelektrane sa Krima od danas snabdevaju Hersonsku i Zaporošku oblast

Električna energija koju proizvode termoelektrane u Simferopolju, Sakiju i Kamiš-Burunsku kompanije „Krim termoelektrane“ isporučuje se od 18. oktobra za potrebe Hersonske i Zaporoške oblasti, saopštila je kompanija.

- Trenutno je ukupan kapacitet naših proizvodnih objekata oko 160 MV, sva električna energija je usmerena na podršku Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti preko obnovljenih dalekovoda koji su dignuti u vazduh 2015. godine - rekao je generalni direktor kompanija Taras Celi.

16.10 - Jak požar u Avdejevki

 

 

Ogroman stub dima vidi se iz svih delova Donjecka. Ruske snage nastavljaju ofanzivu na utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine u avdejevskom pravcu.

15.52 - Dve žrtve ukrajinskog napada u Hersonskoj oblasti

Dve osobe su ubijene, a jedna ranjena u ukrajinskom raketnom napadu na Novaju Kahovku, u Hersonskoj oblasti, saopštile su gradske vlasti na Telegramu.

Raketa je, prema istom izvoru, pogodila područje Energetskog stadiona i oštetila trafostanicu dovodeći do curenja ulja iz transformatora.

Lokalne proruske vlasti tvrde da je u ukrajinskim raketnim udarima oštećeno oko 70 odsto kuća u Novaja Kahovki, kao i da su uništene škole i drugi objekti, preneo je Tas s.

15.12 - Kuleba podnosi predlog Zelenskom za prekid odnosa sa Iranom

AP Photo/Carolyn Kaster, Pool
Dmitro Kuleba

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je danas da će predložiti predsedniku Vladimiru Zelenskom da Kijev prekine diplomatske odnose sa Teheranom zbog snabdevanja Rusije oružjem.

14.07 - Snage Kijeva granatirale stadion u Novoj Kahovki, dve osobe poginule

Dva čoveka su poginula, a jedan je ranjen u raketnom napadu ukrajinske vojske na stadion u Novoj Kahovki, u Hersonskoj oblasti, saopštila je pres-služba administracije tog grada.

- U raketnom napadu na stadion "Energija" poginula su dva čoveka, jedan je s ranama od gelera prebačen u gradsku bolnicu - navedeno je u saopštenju.

13.50 - Šmigal: Ukrajina dobila dve milijarde evra od EU

Premijer Ukrajine Denis Šmigal izjavio je danas da je ta zemlja dobila dve milijarde evra finansijske pomoći od Evropske unije.

- Dodatna finansijska sredstva pomoći će da se pokriju hitni budžetski troškovi, posebno za socijalne i humanitarne potrebe - objavio je Šmigal.

13.48 - Turska: Sastanak Putin-Zelenski još nije moguć, predlog ostaje

Susret predsednika Rusije Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog još nije moguć, a predlog turskog predsednika Tajipa Erdogana da organizuje njihov sastanak i dalje važi, rekao je danas savetnik turskog predsednika.

Ian Langsdon/Pool via AP, File
 

- Predlog našeg predsednika je i dalje na stolu - rekao je glavni Erdoganov savetnik Ibrahim Kan za tursku televiziju.

13.34 - Evropa nije mogla da se dogovori o ograničenju cena gasa, javlja Blumberg

13.00Najmanje 50 metara nedostaje na Severnom toku: Šta je sve snimljeno na dubini od 80 metara? (VIDEO)

12.34 - Berbok: Oružje za Ukrajinu deo nemačke pouzdanosti

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok isporuke oružja Ukrajini smatra važnim doprinosom razbijanju sumnji u međunarodnu pouzdanost Nemačke.

- Nemačka će nastaviti da intenzivno podržava Ukrajinu, uključujući i oružje - kazala je Berbok danas na spoljnopolitičkom forumu Fondacije Korber u Berlinu.

Istakla je da Nemačka ne isporučuje oružje Ukrajini samo da bi spasila ljudske živote, već se tim isporukama, nada se, povećava poverenje i solidarnost.

Christophe Gateau/dpa via AP
 

12.33 - Kremlj: Rusija koristi dronove domaće proizvodnje

Rusija koristi bespilotne letelice domaće proizvodnje, a pitanje o kupovini iranskih dronova trebalo bi da bude upućeno Ministarstvu odbrane, saopštio je danas porparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U avgustu je Vašington post objavio članak u kojem se navodi da Iran isporučuje dronove Rusiji, a kasnije su slične izjave dali i zvaničnici američke administracije, što je Peskov i tom trenutku odbacio kao lažne vesti.

12.18 - Na gasovodu Severni tok 1 nedostaje deo od najmanje 50 metara

Deonica od najmanje 50 metara nedostaje na razorenom gasovodu Severni tok 1 u Baltičkom moru, piše danas švedski dnevnik Ekspresen, objavljujući prve fotografije štete i video snimke sa lica mesta.

12.13 - I Hrvatska će učestvovati u obuci ukrajinskih vojnika

Vest o obuci ukrajinskih vojnika u zemljama Evropske unije objavio je visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozep Borelj posle sastanka ministara spoljnih poslova EU.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada su Poljska i Nemačka pristale da se na njihovoj teritoriji odvija obuka. „Politiko“ javlja kako je i Hrvatska na sastanku prijavila kandidaturu da bude zemlja domaćin obuke ukrajinskih vojnika, prenosi „Jutarnji list“.

Prema neslužbenim informacijama, u Hrvatskoj bi se sprovodila obuka borbenih spasilaca i instruktora te dela pripadnika inženjerije.

11.54 - Ukrajina: Dve osobe poginule u ruskom raketiranju u Kijevu

Dvoje ljudi je poginulo u današnjem ruskom raketnom napadu na energetsko postrojenje u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, saopštilo je tužilaštvo.

Kijevsko tužilaštvo navelo je da su u pitanju preliminarne informacije i da je prema njima još jedna osoba ranjena u tom napadu.

11.04 - Zelenski: Ruski udari uništili 30 odsto ukrajinskih elektrana

Genya Savilov, Pool Photo via AP
 

Ruski vazdušni udari su od 10. oktobra uništili 30 odsto ukrajinskih elektrana, izjavio je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

On je na Tviteru napisao da su napadi izazvali masovna zamračenja širom Ukrajine i da "nije ostalo prostora za pregovore" sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

10.40 - Danska: Eksplozije su uzrok curenja gasa na Severnom toku

Preliminarna istraga oštećenja na dva gasovoda Severni tok u danskom delu Baltičkog mora, pokazuje da je do curenja došlo usled "snažnih eksplozija", saopštila je danas policija Kopenhagena.

10.37Objavljeni prvi snimci Severnog toka nakon eksplozija: Velika šteta naneta gasovodima (FOTO/VIDEO)

9.30 - Grosi: Nadam se što skorijem sastanku sa Putinom

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Rafael Mariano Grosi, nada da će se što je pre moguće ponovo sastati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Grosi, koji se sastao sa Putinom 11. oktobra u Sankt Peterburgu, rekao je da je njegov sastanak sa liderom Rusije ekstremno važan kako bi se obezbedila sigurnost svih nuklearnih postrojenja, uključujuci i najveću operativnu evropsku nuklearnu elektranu Zaporožje u Ukrajini.

Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

9.24 - Ukrajina: Napad na Žitomir, grad bez struje i vode

Ruske snage napale su danas energetsku infrastrukturu u severnom Kijevu, primećeno je nekoliko eksplozija i dim koji se diže nad delom grada, dok je grad Žitomir ostao bez struje i vode, saopštili su ukrajinski zvaničnici i svedoci.

9.13 - Gradonačelnik: Serije eksplozija u Harkovu

Gradonačelnik Harkova Ihor Terekhov saopštio je da su dve serije eksplozija danas potresle taj ukrajinski grad. 

- Dve serije eksplozija su odjeknule gradom u razmaku od pet minuta - napisao je Terekhov na Telegramu.

9.11 - Energoatom: Rusija kidnapovala dva funkcionera NE Zaporožje

Ukrajinska državna kompanija za nuklearnu energiju Energoatom, optužila je danas Rusiju da je kidnapovala dva visoka funkcionera nuklearne elektrane Zaporožje na jugu Ukrajine, koja je pod kontrolom ruskih snaga, prenosi Rojters.

Šef za informacione tehnologije elektrane Oleh Kostjukov i pomoćnik direktora elektrane Oleh Ošek, zarobljeni su u ponedeljak.

- Trenutno se ništa ne zna o njihovom stanju i gde se oni nalaze - navodi se u saopštenju Energoatoma.

AP Photo
 

8.30 - Napad na Nikolajev, pogođena zgrada, najmanje jedna žrtva

Ruski projektil pogodio je stambenu zgradu u južnom ukrajinskom lučkom gradu Nikolajevu, u jednoj od tri eksplozije koje su se tamo čule danas u ranim jutarnjim satima, rekao je Rojtersu svedok.

Projektil je potpuno uništio jedno krilo zgrade u centru grada, ostavljajući masivni krater.

Vatrogasna ekipa izvukla je telo poginulog muškarca iz ruševina, rekao je svedok, prenosi britanska agencija.

Stanari zgrade su se sklonili u podrum kada je projektil pogodio.

Jedan stanovnik je saopštio da je nastradali čovek bio u podrumu krila koje se srušilo nakon što je objekat pogođen projektilom.

8.00 - Sirene za vazdušnu opasnost u više od polovine regiona Ukrajine

Sirene za vazdušni napad oglasile su se jutros u više od polovine regiona Ukrajine, prenosi TAS S.

Sirene za vazdušnu opasnost su se oglasile u Černigovskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Odeskoj oblasti.

Sinoć su se oglasile sirene zbog vazdušnog napada na Kirovograd, Čerkasi, Poltavsku, Dnjepropetrovsku, Nikolajevsku i Kijevsku oblast, kao i u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu.

7.24 - Zelenski: Treba nam što više ruskih zarobljenika

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je trupe da uzimaju što više ruskih zarobljenika i poručio da će to olakšati oslobađanje ukrajinskih vojnika koje drži Rusija.

Zelenski je to izjavio sinoć, nekoliko sati nakon što su dve strane izvršile jednu od najvećih razmena zatvorenika do sada, razmenivši ukupno 218 pritvorenika, uključujući 108 Ukrajinki.
 

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

7.15 - Politiko: Pentagon razmatra da plati za korišćenje Starlinka u Ukrajini

Pentagon razmatra plaćanje za korišćenje satelitske mreže Starlink Ilona Maska u Ukrajini, izvestio je Politiko, pozivajući se na dva američka zvaničnika uključena u razgovore.

Najverovatniji izvor finansiranja bi bila Inicijativa za bezbednosnu pomoć Ministarstva odbrane SAD, koja je osmišljena da podrži Ukrajinu u ratu, dodaje se u izveštaju.

Mask je u petak rekao da Spejs Iks ne može na neodređeno vreme da finansira Starlink u Ukrajini, ali je odustao tokom vikenda navodeći da će kompanija nastaviti da finansira funkcionisanje Starlink terminala u Ukrajini, koji u velikom delu te zemlje obezbeđuju vezu sa internetom.

7,10 - Vilkul: Eksplozije u Krivom rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti

U Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti čuju se eksplozije, saopštio je na Telegramu Oleksandar Vilkul, načelnik vojne uprave Krivog Roga.

Vilkul je naveo da se eksplozije čuju u severnom delu grada.

7.05 - Rusija podržava stvaranje bezbednosne zone oko NE Zaporožje

Rusija u principu podržava uspostavljanje zone operativne i fizičke nuklearne bezbednosti oko nuklearne elektrane Zaporožje, ali odbacuje demilitarizaciju tog postrojenja, izjavio je zamenik direktora odeljenja za kontrolu oružja pri Ministarstvu spoljnih poslova Konstantin Voroncov.

- Posle posete elektrani, generalni direktor IAEA Rafael Grosi predložio je uspostavljanje zaštitne zone za operativnu i fizičku bezbednost oko nuklearne elektrane Zaporožje. U principu, mi to podržavamo, ali je neophodno da se dogovorimo o parametrima te zone-+ rekao je Voroncov u ponedeljak na sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prenela je agencija TAS S.

Voroncov je rekao da Rusija upotpunosti isključuje takozvanu demilitarizaciju NE Zaporožje i perimetra oko nje, jer bi to dovelo, prema njegovim rečima, do smanjenja stepena njene zaštite i povećanja opasnosti od terorističkih akata, kao i stvaranja uslova za kontraofanzivu oružanih snaga Ukrajine.

AP Photo
 


- Objekat je izuzetno važan i ne može ostati nezaštićen ni minut.

Dakle, jedinice ruske Nacionalne garde će nastaviti da štite nuklearnu elektranu Zaporožje", rekao je Voroncov.

Takođe je naveo da će Rusija nastaviti rad sa IAEA na nuklearnoj elektrani Zaporožje.

- Takođe je važno osigurati da sve dok pregovori traju i bez obzira na njihov ishod napadi na objekat budu potpuno zaustavljeni - istakao je Voroncov.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike