Berluskoni napravio buru pričajući o ruskom lideru: Putin je nateran da napadne Ukrajinu kako bi postavio pristojne ljude na vlast u Kijevu

23.09.2022

12:39

0

Autor: 24sedam

Izjave lidera italijanske desničarske stranke Napred, Italijo odjeknule su svetom

Berluskoni napravio buru pričajući o ruskom lideru: Putin je nateran da napadne Ukrajinu kako bi postavio pristojne ljude na vlast u Kijevu
Silvio Berluskoni - Copyright AP Photo/Darko Vojinovic

Nekadašnji italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je pred parlamentarne izbore koji se održavaju u nedelju u toj zemlji da je predsednik Rusije Vladimir Putin "nateran" da napadne Ukrajinu i da je on samo želeo da „postavi pristojne ljude na vlast" u Kijevu, prenosi Rojters.

- Putin je nateran od strane ruskog naroda, stranke, od strane njegovih ministara da smisli ovu specijalnu operaciju - rekao je u četvrtak Berluskoni, koji je poznat kao dugogodišnji prijatelj ruskog predsednika.

On je dodao da je Putin želeo da u Kijevu zameni vladu izabranog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog sa „vladom pristojnih ljudi".

Plan je bio, kako je rekao, da ruske trupe uđu i „za nedelju dana zamene vladu Zelenskog vladom pristojnih ljudi“.

Međutim, dodao je Berluskoni, „Rusi su naišli na neočekivan i nepredvidiv otpor ukrajinskih trupa, koje su tada bile snabdevane oružjem svih vrsta“.

Profimedia
Silvio Berluskoni

Suočen sa brojnim osudama protivnika zbog svojih reči, Berluskoni je danas objavio saopštenje u kojem je rekao da su njegovi stavovi „previše pojednostavljeni".

- Agresija na Ukrajinu je neopravdana i neprihvatljiva, stav stranke Napred, Italijo (Forca Italia) je jasan. Mi ćemo uvek biti uz EU i NATO - rekao je on.

Berluskonijeva stranka Forca Italija se smatra umerenim delom konzervativnog saveza kojim dominiraju dve desničarske stranke: Braća Italije Ðorđe Meloni, koja vodi u anketama pred izbore zakazane za 25. septembar, i Lige Matea Salvinija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike