Ups! Džonson napravio grešku, smeje mu se ceo svet: Zahvalio Putinu na "inspirativnom liderstvu" - ispravio se, ali kasno!

22.09.2022

20:50

0

Hvala inspirativnom vođstvu Vladimira Putina - kazao je Džonson

Ups! Džonson napravio grešku, smeje mu se ceo svet: Zahvalio Putinu na "inspirativnom liderstvu" - ispravio se, ali kasno!
Tan2022-9-6_94237681_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson zahvalio se večeras predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, umesto predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom, na "inspirativnom liderstvu", prenosi "Independent".

U prvom obraćanju kao poslanik tokom debate u donjem domu britanskog parlamenta, Džonson je rekao da je važno da, ukoliko Putin udvostruči agresiju, i Britanija "udvostruči odbranu Ukrajinaca".

Dok je nabrajao razloge zbog kojih se ukrajinska kontraofanziva pokazuje efikasnom, Džonson se nehotice zahvalio Putinu na "inspirativnom liderstvu", pre nego što se brzo ispravio.

- Zahvaljujući herojstvu ukrajinske vojske, delimično zahvaljujući oružju koje ponosno šaljemo, čestitam mom prijatelju (Džejmsu Hipiju, ministru odbrane) na onome što radi britanska vojska, na oružju koje šaljemo, lista je podugačka. Hvala takođe, naravno, inspirativnom vođstvu Vladimira Putina", kazao je Džonson i stao.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

Onda se ispravio.

- Inspirativnom vođstvu Vladimira Zelenskog, oprostite. Ruske snage su prethodnih dana izbačene iz većeg dela severoistoka Ukrajine, oko Harkova. Pod pritiskom su u Hersonu na jugu i nemam dilemu da će Ukrajinci da pobede - rekao je Džonson.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike